۱۳۹۳ اسفند ۵, سه‌شنبه

ختنه زنان پاس داشت جاهلیت




پذیرش مشروعیت سنت‌ها و احکام دینیِ، به دوراز تفکر به نتایج انسانی‌ آن در قالب یک ژست روشنفکری و احترام گونه به اندازه سکوت در برابر جنایت بشری سنگین است. آن زمان که غلط بودن و ضد بشری بودن یک حکم، موجودیت ذاتی آن را زیر سوال می برد هر گونه سکوتی برابر با به رسمیت شناختن آن تلقی‌ خواهد شد.
از فتوای جهاد نکاح دختران تونسی تا فتوای ختنه دخترکانی که زیستنشان می شود تداعی بهشت و حوریان نفرت انگیزش، تا احکام خالی‌ از انسانیت که رمزمایه رستگاریمان می شود!


ختنه زنان یک جنایت بشری است!
ناقص‌سازی جنسی زنان ( ختنه زنان ) Female Genital Mutilation عملی است که طی آن بخشی از آلت تناسلی زنانه به خصوص کلیتوریس و لبهای آن بریده می‌شود. این عمل که میل جنسی در زنان را تا حد بسیار بالایی نابود می‌کند، سابقا در میان اعراب بسیار متداول بوده است، اما امروزه نیز توسط گروه‌هایی از اعراب، بخصوص در شمال آفریقا مرسوم است.
ناقص‌سازی جنسی زنان نزد گروه های دفاع از حقوق بشر و حقوق زنان یکی از مصادیق خشونت علیه زنان تلقی می‌شود. بریدن آلت تناسلی زنان به صورت سنتی در بیش از ۳۰ کشور جهان انجام می‌شود و این عمل نقض حقوق اساسی زنان و کودکان شمرده می‌شود. از سال ۲۰۰۳ میلادی، ۶ فوریه به عنوان روز بین‌المللی عدم هرگونه مدارا با مثله کردن جنسی زنان نام گذاری شده‌است.
ختنه کردن زنان در آفریقا و در بعضی مناطق آسیا و خاورمیانه سنت رایجی است که ظاهرا دختران را برای ازدواج آماده می‌کند. در بررسی اجمالیِ بیشتر احکام این چنینی در نهایت به یک روش یا رسمِ درون قبیله‌ای خواهیم رسید که سیراب کننده هیچ چیز جز برتری جویی یا کام جویی قدرتمندترین‌ها نخواهد بود.
 به گزارش کمیسیون عمران و توسعه سازمان ملل، در نتیجه فعالیت‌های انجام شده در زمینه مبارزه با ختنه زنان، تنها در سنگال، کشوری که ۲۸ در صد زنان بین ۱۵ تا ۴۹ ساله در آن ختنه شده‌اند، در ۱۰ سال اخیر ۵۳۰۰ قبیله مختلف این سنت را رها کردند. طبق آخرین آمارهای سازمان بهداشت جهانی بیش از ۱۶۰ میلیون نفر از زنان در بیش از۳۰ کشور آفریقایی و آسیایی ختنه می‌شوند. بر اساس آمار یونیسف، بیش از ٣ میلیون دختر در سال و روزانه ۶ هزار دختر در جهان ختنه می‌شوند. ختنه دختران عموما در سنین ۵ الی ۲۱ سالگی صورت می‌گیرد و در این سن کودک به علت آن که با چشم خود تمامی مراحل ختنه را نظاره‌گر است، شدیدترین ضربه روحی و روانی را متحمل می‌شود.
روش ختنه به چند صورت انجام می‌گیرد که سختگیرانه‌ترین آن ختنه سودانی است. در این روش کلیتوریس به کلی برداشته می‌شود و دهانه مجرای تناسلی،‌ در هنگام ازدواج و زایمان باز می‌شود و هنگامی که زن شوهر خود را از دست می‌دهد مجددا بسته می‌شود. این راه به عقیده معتقدان به این سنت، اصلاح خردمندانه برای تضمین باکره‌گی دختر و ارتباط نداشتن او با هیچ مرد دیگر تا زمان ازدواج یا بعد از فوت شوهر است. سودان یکی از کشورهایی است که بالاترین آمار زنان ختنه ‌شده را دارد.


پیامدهای روحی و جسمی ختنه کردن دختران
همان طور که روشن است این عمل پیامدهای منفی بسیاری بر سلامت و روان دختران و زنان دارد.
۱- این عمل در بیش از ۳۰ کشور جهان انجام مى شود و در ۷۰ تا ۸۰ درصد موارد با وسایل آلوده و غیربهداشتى بدون استفاده از هیچ داروى موضعى انجام مى شود در نتیجه خطر مرگ و شوک وجود دارد.
۲- خونریزى هاى شدید و گاهى غیر قابل کنترل که منجر به مرگ مى شود.
۳- عفونت هاى موضعى و عمومى بدن که اغلب به درمان هاى پزشکى احتیاج دارند.
۴- درگیرى‌ها و بیمارى هاى روانى حاصل از این امر.
۵- ایجاد جوش گاه ( اسکار ) در قسمت بریدگى‌ها با طول و گستردگى زیاد.
۶- عفونت هاى حاد و مزمن دستگاه تناسلى و ادرارى.
۷- احساس درد هاى غیرقابل تحمل در صورت قادر بودن به رابطه جنسى.
۸- مشکلات نازایى، خطرات و مشکلات ناشى از حاملگى و به خصوص زمان زایمان.
کارشناسان اما به پیامدهای روحی این مثله‌کردن بیشتر تاکید دارند. به گفته آنان این جنبه از عوارض خنته دختران عموما در بحث‌ها در سایه قرار می‌گیرد.
سندرم بی‌اعتمادی و اضطراب در میان دختران کوچکی که خانواده‌هایشان ناگهان آنها را به زیر تیغ خنته  فرستاده‌اند نیز از پیامدهای رایج این عمل غیرانسانی است. بسیاری از این زنان پس از انجام این عمل ناگزیرند برای یک عمر با عوارض جسمی وروحی آن دست و پنجه نرم کنند.
زنان و مردانی که دخترکان بی‌ گناه را به ستم مبتلا به این نقص عضو آشکار می‌‌کنند، آن دسته اند که همیشه خوراک برای آبشخور این گونه رذیلت‌ها فراهم ساخته اند. دردآور اینکه قربانیان گذشته با تمام آگاهی‌ نسبت به دردناکی این فاجعه مجریان چشم بسته این احکام آلت پرست می‌‌شوند.
 ترس از آینده و محیط اطراف و عدم اطمینان و امنیت از جمله مواردی است که کودک با آن روبروست چرا که نزدیکترین شخص به او یعنی مادر خود را شاهد تماشای این شکنجه جسمی می‌بیند.
از مهمترین عوامل تقویت وتکرار این عمل می‌توان به توصیه‌های مذهبی‌ برخی‌ از ادیان اشاره کرد. حزن آور آن انسان‌هایی هستند که عقل و موجودیت خود را دو دستی‌ تقدیم این صاحبان دنیای مادی و معنوی آلوده به درد و خون می‌‌کنند.

ختنه دختران با چه اهدافى انجام مى شود؟
اهداف غلط آن را بدین صورت مى توان جمع بندى کرد:
۱- براساس ادعاى مسلمانان آفریقایى طبق دستور اسلام.
۲- مفید بودن از لحاظ بهداشتى !!!
۳- نگهدارى از باکره گی‌‌ دختران جوان تا زمان ازدواج.
۴- کنترل تمایلات جنسى دختران تا قبل از ازدواج براساس سنت قدیمى آفریقایى – آسیایى.
۵- اطمینان دادن به شوهر آینده از جنبه پاک بودن دختر!!!
۶- پیدا کردن روح پاک.

حکم ختنه دختران در اسلام
گروهی از اعراب مسلمان این کار را سنت پیغمبر اسلام می دانند به عنوان نمونه از امام ششم شیعیان روایت شده است که: "وقتی زنان به سوی محمد هجرت کردند، در بین آنان زنی بود که او را‌ ام حبیب می گفتند او دختران را ختنه می کرد. وقتی محمد  او را دید به او گفت: ‌ای ‌ام حبیب! آیا هنوز هم به همان کار مشغول هستی؟ گفت: آری ‌ای رسول خدا! اگر حرام است مرا از آن نهی کن. فرمود: حلال است. بیا نزدیک تا به تو بیاموزم. زن گوید: نزدیک شدم. حضرت فرمود: ‌ای‌ام حبیب! اگر چنین کردی، زیاد عمیق برندار و زیاده روی نکن، چرا که هم زیباتر است و برای شوهر هم بهره بیشتری دارد".  تاسف بار است که نشستن نام خدا یا منجی در ابتدای این احکام، می شود محکم ترین بهانه ی کور برای آن شرط لازمِ بی‌ چون و چرا.
واینکه درعصر کنونی‌ بازمانده‌های همان زندگی‌ قبیله‌ای، همچنان به پاس داشت ستونهای چادرِ جاهلیت خود می‌بالند، و در جستجوی آن بهشت گنگ دنیا را به سیاهی می‌کشانند. وافتخارشان می‌‌شود ایمانی که آواره بهشتی‌ ست که در توصیف بالاترین امکاناتش حوریان همیشه باکره نشسته اند.
در کتاب تاج العروس آمده است: "سربلندترین خون گیرندگان، ختنه کنندگان و کوتاه کنندگان زائده اندام زنان هستند". در مورد ختنه دختران و زنان آنچه از منابع فقه و حديث شيعه و اهل سنّت استفاده مى شود اين مورد است که محمد در حدیثی ختنه برای آقایان سنت و برای زنان كرامت  دانسته است.( فتح الباب العنايه بشرح النقايه ـ چگونه فرزندان خود را تربيت كنيم!! ) ختنه دختران یکی‌ از غیر انسانی‌‌ترین و ضد بشری‌ترین احکام است و تاسف بارتر در تایید این اقدام جنون آمیز که منشای جز افکار کام جویانه و رذلانه  یک نرینه متوحش نیست.

ناقص‌سازی جنسی زنان در ایران
گزارش‌هایی از انجام این عمل در جنوب و غرب ایران وجود دارد. در جنوب ایران، نوزادان دختر در بندر کنگ در هرمزگان بعد از ۴۰ روزگی و برخی از دختران این شهر در سنین ۴ یا ۵ سالگی ختنه می‌شوند. این کار به خاطر ویژگی های فرهنگی و سنتی این شهر کاملا موجه و منطقی جلوه داده می‌شود و زنانی که جرات کنند از این کار انتقاد کنند سنت شکن و سرکش خوانده می‌شوند. عمل ختنه در بندر کنگ "تیغ سنت و فرهنگ" خوانده می‌شود و با روش‌های کاملا غیربهداشتی توسط قابله‌های محلی انجام می‌شود. گزارش شده‌است که در بندر جاسک نیز این عمل انجام می‌شود.
گفته می‌شود این سنت توسط مردان هرمزگان و از طریق سفر آنان به کشورهای دیگر همچون هند ( کلکته ) و سومالی وارد فرهنگ و سنتهای آنها شده‌است. با آنکه عمل "ختنه دختران"، ریشه در هیچکدام از آداب و رسوم گذشتگان ایرانی ندارد اما باز هم در بعضی از روستاها و نقاط دورافتاده کشور، شاهد این جنایت در برابر دخترکان بی دفاع هستیم. در جمهوری اسلامی نیز متاسفانه گزارش‌هایی از "ختنه" دختران در استان‌های خوزستان، لرستان و کردستان منتشر شده است.


مژگان حاصلی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر