۱۴۰۳ آذر ۱۰, شنبه

در آستانه 3 سالکی شدن طالبان و بحرانی تر شدن شرایط زنان در افغانستان

نیمرخ    

  ستون آزاد



حاکمیت گروه طالبان در ۱۵ آگُست ۲۰۲۱، عقب‌گردی را برای مردم افغانستان رقم زد که تمام دست‌آوردهای دو دهۀ اخیر را نابود کرده و زیربناهای اقتصادی این کشور را نیز در حال فروپاشی قرار داده‌است. بحرانی که در افغانستان جریان دارد، چیزی است که با گذشت هر روز حاکمیت گروه طالبان عمیق‌تر می‌شود و آپارتاید جنسیتی در درون جامعه ریشه‌دارتر می‌گردد.

 

در سه سال حاکمیت گروه طالبان زنان به‌گونه‌ای کامل از اجتماع حذف شده و این گروه تروریستی تلاش می‌کند تا با تحت فشار قرار دادن زنان از جوامع بین‌المللی مشروعیت کسب نمایند؛ اما در این میان زنان افغانستان در سایۀ بی‌اعتنایی کشورهای حامی حقوق بشر هر روز شرایط دشوارتری را تجربه می‌کنند.

 

طالبان در این سه سال همواره قوانین‌شان را مانند دورۀ قبل حاکمیت استبدادی خود، با جبر و شلاق بر مردم تحمیل کرده و توانایی اعتراض را از مردم گرفته‌اند، زنان افغانستانی با وجود تمام فشارها و سرکوب‌گری‌ها، یکی از گروه‌های مقاومت هستند که همواره در برابر قوانین ضد انسانی گروه طالبان ایستادگی کرده و مانع تعامل آشکار و مشروعیت‌دهی کشورها به این گروه شده‌اند.

 

اگر از وابستگی‌های قومی که در افغانستان حرف نخست را برای تثبیت قدرت می‌زند بگذریم، میزان رضایت مردم از گروه طالبان بسیار کم بوده و نزدیک به صفر است،. در تازه‌ترین نظرسنجی مشترک که هیأت معاونت سازمان ملل متحد در امور افغانستان (یوناما)، دفتر امور زنان سازمان ملل و سازمان بین‌المللی مهاجرت انجام داده‌اند، نشان می‌دهد که فقط ۴ درصد از زنان و مردان افغانستان از به‌رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان توسط دولت‌های جهان حمایت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

https://nimrokhmedia.com/?p=27668



ماهنامه شماره یکصد و بیست و شش رهائی زن - خشونت به زن ممنوع! حتی برای خدا، دولت و پدر

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر