۱۳۹۵ آذر ۱۱, پنجشنبه

تبادل نظردو نسل در گردهمائی فعالین رهائی زن در شهرگوتنبرگ



 بمناسبت روز جهانی منع خشونت به زنان


در این گردهمائی با ارائه نظر پانلیستها بهمراه تبادل نظر دو نسل از فعالین برابری حقوق زن و مرد از زوایای مختلف به معضل خشونت به زنان در جامعه ایران و افغانستان پرداخته شد، که خوانندگان عزیز را به مشاهده گزارش ویدیوئی این گردهمآئی در لینک زیر دعوت مینمائیم.





ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم



به مناسبت روز جهانی خشونت علیه زنان - سحر صامت



از سال ۱۹۸۱، ۲۵ نوامبر هر سال  به عنوان روز جهانی رفع خشونت علیه زنان  برگزیده شده است.
 این روز برای یادآوری عزم همگانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان انتخاب شده است. شورای عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ اکتبر ۱۹۹۹ نامگذاری این روز را به عنوان روزی جهانی تصویب کرد.
این تاریخ به خاطر قتل وحشیانه سه خواهر میرابال، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن انتخاب شده است.
بر اساس آمار سازمان ملل بیش از ۷۰ درصد زنان جهان مورد خشونت قرار گرفته‌اند این بخشی از آمار تکان‌دهنده‌ای است که بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در پیام خود به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان در نوامبر ۲۰۱۳ اعلام کرد.
سازمان ملل متحد ۲۵ نوامبر سال ۲۰۱۳را روز جهانی منع خشونت علیه زنان بزرگسال و زیر ۱۸ سال اعلام کرد. این اولین‌بار است که سازمان ملل به صورت خاص و جداگانه این روز را به تاثیر عمیق خشونت علیه زنانی کرده است که زیر ۱۸ سال سن دارند. بنا به گزارش سازمان ملل نزدیک به ۵۰ درصد تجاوزهای جنسی علیه دختران زیر ۱۶ سال رخ می‌دهد و نزدیک به ۸۰ درصد قاچاق انسان در جهان به منظور بهره‌کشی جنسی از زنان انجام می‌شود.
اعلامیه رفع خشونت علیه زنان در سال ۱۹۹۳ بیان می‌کند که این خشونت ممکن است توسط افرادی از همان جنس، اعضای خانواده و حکومت اعمال شود. ر اساس این پژوهش ۶۴ درصد زنان رشت مورد انواع خشونت قرار دارند.
بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، خشونت، رفتاری است برای آسیب رساندن به دیگری و دامنه آن از تحقیر و توهین، تجاوز، ضرب و جرح تا تخریب اموال و دارایی و قتل گسترده است.
 بر اساس همین تعریف، خشونت خانگی از شایع‌ترین انواع خشونت است که در حوزه خصوصی اتفاق می‌افتد و میان افرادی رخ می‌دهد که به سبب صمیمیت، ارتباط خونی یا قانونی به یکدیگر پیوند خورده‌اند. خشونت‌های خانوادگی عمدتا جرم وابسته به جنسیت محسوب می‌شود که در بیشتری
سازمان بهداشت جهانی در اولين مطالعه جهانی خود درباره خشونت عليه زنان نتيجه گرفته است كه در هر ۱۸ ثانيه يك زن مورد حمله يا بدرفتاری قرار می گيرد، حتی باردار بودن، زنان را از خشونت مردان مصون نمی دارد.
در برنامه ی امروز بانوان مرضیه آدمی و ماریا یوسفزی در مورد وضعیت زنان در خاورمیانه بخصوص کشورهای ایران و افغانستان به گفتگو می پردازند
صامت سحر
خوانندگان عزیز را به مشاهده گزارش ویدیوئی این گردهمآئی در لینک زیر دعوت مینمائیم.





ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم


گزارشی از برگزاری روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان شهر شتوتگارت- آلمان



   گزارش از: شراره رضائی

امروز 25 نوامبر روز جهانی خشونت علیه زنان است. در همین لحظات، جان هزاران زن در سراسر دنیا خصوصا کشورهای مثل هند، پاکستان، افغانستان و ایران در اثر خشونت تهدید می شود و جان می بازند.
صدها زن به اسارت برده می شوند و در خیابان ها به عنوان بردگان جنسی به فروش می رسند. حکومت اسلامی ایران طبق قانون شرع و اسلام ، تجاوز و به بردگی جنسی گرفتن کودکان  را رسماً  بنام ازدواج با کودکان 9 ساله تصویب و اجرا می کند.
به نظر من اسلام و همه مذاهب هسته ای ضد زن را در خود دارند. مهم نیست مخفی یا علنی. زنان در همه مذاهب قربانی خشونت اند.
در میان همین هیاهوها و لبخندهای کذائی و وعده های پوچ برای بهبود شرایط مردم ایران، هر روز در ایران ده ها نفر به دار آویخته می شود.
زینب جلالی، نرگس محمدی و صدها انسان دیگر به جرم دفاع از حقوق بشر و یا سیاسی بودن و به زندان طولانی محکوم شده اند و جانشان در سیاه چال های جمهوری اسلامی در خطر است.
با رشد بیکاری و نبود امنیت اجتماعی تن فروشی بطور سریعی رشد کرده است. امروز تن فروشی به یک کار معمول نه فقط میان زنان که در میان دختران 11 ساله تبدیل شده است. " زن" بودن در ایران جرم بزرگی ست.
در حالی کشورهای اروپایی در مقابل حکومت ایران سرتعظیم فرودآورده و حتی به حقارت سرکردن روسری تن داده اند. زنان در ایران هر روز برای حجاب با پلیس درگیر و جریمه می شوند.
با تمام این تنگناها و سختی ها، نقطه ی قوت و نور امیدی هست بنام مبارزه و به میدان آمدن زنان و مردان آزادی خواه. تنها راه پایان دادن به خشونت و تبعیض علیه زن، تنها راه نفس کشیدن و نجاتمان پایان دادن به حکومت مرتجع جمهوری اسلامی و از بین بردن نظام سرمایه داری و ساختن دنیایی برابر است:

زنده باد آزادی و برابری
سازمان رهایی زن
25 نوامبر 2016



25.November, ist der internationale Tag gegen Gewalt gegen Frauen
Heute, der 25.November, ist der internationale Tag gegen Gewalt gegen Frauen. Heutzutage werden weltweit immernoch Frauen werden frauen geopfert durch gewalt. Insbesondere in Ländern mit religiöse Regierungen wie Indien, Afghanistan, Pakistan bis zum Iran.
In diese Ländern werden Hunderte und Tousende Frauen als gefangene behandelt und Sexsklavinnen im strassen verkauft. Lass uns nehmen Iran zum Beispielunter Islamische Regierung und Gesetz Heiraten mit Neunjährige Mädchen ist erlaubt, und das ist nichts Anderes als staatlich legitimierte sexuelle Gewalt und Sexsklaverei.
Im meine meinung Islamische und alle religionen glauben haben die frauendfeindklishes kern in sich. Eagl ob es versteckt oder unvesteckt ist. Frauen sind in alle religionen opfer der Gewalt.
Im Iran trozt all Illusion und versprechen, dass unter der neue Präsident eine verbesserte sozialpolitische Lage im Iran geschaffen würde, Frauen haben immernoch keine Rechte und werden gezetlich misshandelt. Immernoch werden jeden Tag Dutzende hingerichtet.
Immernoch Hunderte anderen Frauen oder Menschenrechte und politische aktivisten wie Ziynab Jalali, Narges Mohamadi weredn sind im Gefängnis. Die werden als Verbrecher behandelt, sind zu langen Haft verurteilt und Ihren Leben sind in Gefahr.
Aufgrund hoher Arbeitslosigkeit und keine soziale Absicherung, Prostitution has dramatisch gestiegen. Houtzutage Prostitution ist ein häufiger Arbeit nicht nur för Frauen sogar för 11 Jähriges Mädchen geworden. Dass ist nur ein beispiel über Situation der Frauen im Iran. In einem wort im Iran "Frau" zu sein ist ein Verbrechen.
Während die Europäische Regierung aufgrund ihrer wirtschaftlichen und politischen Interesse im Iran schließen ihre Augen von alle misshandlungen im Iran und sogar sind bereit, das Hejab als „normale“ Kleidung für „
islamische“ Frauen zu akzeptieren, Dennoch kempfen Frauen im Iran gegen zwanghafte verschleierung.
Der einzige Weg, um all diese Gewalt und Missbrauch gegen Frauen zu beenden, der einzige Weg zur Befreiung ist die Zerschlagung reaktionärer Kräfte und der Sieg über das kapitalistische System und die Aufbau einer neuen gerechten Gesellschaft sein muss.
Es lebe Freiheit und Gleichheit,
Die Organisation zur Befreiung der Frau im Iran “Rahaei Zan ”
25.11.2016

لینک :












ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم





چرخه خشونت از خانوده تا جامعه - مریم محمدی


در بسیاری از نگرش های جامعه شناسی از خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی یا به عبارتی سلول جامعه یاد میشود و میتوان وضعیت خانواده را به عنوان نمودی از وضعیت جامعه مبنا قرار داد از همین روی برای یک مشاهده واقعی از آنچه در این سلول اجتماعی میگذرد، سوخت و ساز خانواده را باید مورد توجه قرار داد (به عبارتی با کنترل دینامیک این پدیده یعنی با مشاهده ورودی و خروجی های این سلول به فرایند درون آن پی برده شود)
ازلحظه به دنیا آمدن دختری در خانواده با رویکردهای متفاوتی روبرو هستیم در بهترین وضعیت به دلیل نگرانی ازآسیب پذیر بودن دختران و به قولی بار مسؤلیت نگهداری از فرزند دختردر مقایسه با فرزند پسر ' تمایلی به داشتن فرزند دختر وجود ندارد والبته این موضوع در خانواده ها ی سنتی به دلایلی مثل اینکه نام خانواده را دختران به ارث نمیبرند به مراتب پررنگ تر می شود. در مرحله نگهداری از فرزندان ' بیشترین ممنوعیت ها برای دختر خانواده است در این موضوع نیز در بهترین نگرش ' حساسیت ها برای نگهداری از دختران بسیار بیشتر از پسران میباشد چرا که ظاهرا فرزند دختر مانند کالایی لوکس باید نگهداری شود.مثلا اثر یک جای زخم روی پوست صورت دختران بیشتر ازپسران اهمیت دارد چرا که زیبایی دختران از این دیدگاه بسیار مهم تر میباشد اما این رویکرد در نگاه خانواده های سنتی به دلایلی مانند حفظ ناموس و آبرو میتواند بسیار خشن تر بروز کند.(اما در این زمینه ها کار آماری صورت نگرفته است یا خیلی کمتر به آن پرداخته شده است)
برای بررسی کارکرد این بنیان اجتماعی آمار های خروجی از آن را بررسی باید کرد: 
6 در صد ازدواج ها در سال 92 کاهش و 5 درصد طلاق افزایش یافته است.در سال 93 با ثبت 724هزارو 345 ازدواج ،نسبت به سال قبل شاهد کاهش 5،6 درصدی بوده ایم و در این سال 163هزار و 572 طلاق نیز به ثبت رسیده که 3،5 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.به عبارتی در هر ساعت 19 طلاق ثبت میشود. .
ایران سومین کشوری است که در آن آمار خودکشی زنان در حال پیشی گرفتن از مردان است (رتبه اول و دوم چین و هندوستان است )
قتل های ناموسی یکی از 7 علت قتل در ایران است و رتبه اول جنایت در ایران را دارد.
زنان ایران رتبه اول خودسوزی و خودکشی در خاورمیانه را دارند و رتبه سوم در جهان را دارا هستند.
معاونت زنان ریاست جمهوری از 5000 زن کارتن خواب سخن میگوید که در میان این زنان افراد حامله و یا با فرزند خردسال هم وجود دارند.و در مجموع اینکه 66 درصد زنان ایرانی در طول زندگی خود مورد خشونت واقع شده اند.و این آمارها گویای وضعیت خشونت بار زنان است.
و اگر وضعیت دختران خانواده را بخواهیم مورد توجه قرار دهیم باز با آمار های بسیار نگران کننده ای مواجه میشویم مانند اینکه آمار 20 هزار نفری ازدواج دختران 10 تا 14 ساله در سال 93 به 40 هزار و 404 نفر رسید واینکه هر سال 1100 دختر10تا 14 ساله مطلقه می شوند و دردناکتر این که در بخشی از این ازدواج ها با مردان 70 ساله ' نیز وجود دارند که با دختر زیر 10 سال ازدواج کرده اند.
وهمچنین در خبر ها آمده بود سن دختران فراری به 9 سال رسید و سالانه 10 تا 15 درصد از دختران بین 14 تا 18 سال از خانه فرار میکنند وبر طبق گفته ی مدیر بهزیستی استان تهران آمار دختران فراری رو به افزایش است.
از بررسی داده های موجود میتوان به این نتیجه رسید که شرایط زندگی برای زنان و دختران در خانواده همراه با خشونت غیر قابل تحمل است آنچه که از این شرایط منتج شده است خشونتی است که به واسطه به وجود آمدن شرایط ناهنجار در خانواده به جامعه منتقل میشود. خشونت رایج در جامعه علیه زنان در محیط های خیابانی ' محیط های کار ادامه خشونت های خانگی است.و دور تسلسل خشونت از جامعه به خانواده و برعکس همچنان بازتولید میشود.
رواج اشکال دیگری از روابط مانند ازدواج سفید به نوعی نشان از دوری جوانان از تشکیل خانواده های سبک سنتی است و میبینیم که موضوع خشونت خانگی میتواند باعث اضمحلال بنیان جامعه شده و بی شک این وضعیت میتواند بسیاری از ساختار های اجتماعی را به بی ثباتی بکشاند. و این چرخه بازتولید خشونت به پشتیبانی از قوانین تبعیض آ میز و ضد زن و نبود هیچگونه حمایت قانونی برای منع خشونت علیه زنان ' چرخه خشونت در جامعه را بسیار هولناک تر کرده است .از همین روست که توجه به خواسته های زنان وایجاد شرایط امن و سالم برای آنان به عنوان یک شهروند و لغو قوانین ضد زن ' دور کردن نگاه جنسیتی از زنان میتواند شرایط ایجاد یک جامعه امن و سالم را برای همه انسانها به همراه داشته باشد


مریم محمدی آذر ۹۵


ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم



"بیدار شو" - شعر از: دریا منوچهری


سروها سوگ وار حضورت شدند
با توام
خیس ترین بیداریت را آزموده ای؟
نه٫فکر نمی کنم
خواب در دستان کوچکت بزرگ می شود
آن الت خمیده هزار ترکه هم که باشد
همانی
بیدار شو
شلختگی خوابت روز را آشفته می کند
روزنامه را وحشت زده
نگاه کن
باران چه ابهتی دارد
روز را با نام من آغاز می کند
به نام من بی خدایی که
شناسه سنگ را می شناسم و پرتاب نمی کنم
بی خدایی که
عشق می ورزم بی استناد تبصره ها
و حضور کشتزارها
به نام من
که پیاده بی هیچ آلتی جهان را
صبورانه
لیک بزرگوارانه
دوره می کنم



ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم

موضوع برنامه پرگار : ترنس جندرها و کلیشه های بدن زنانه و مردانه - شادی امین


برنامه پرگار این هفته به موضوع مهمی اختصاص داشت که کمتر در رسانه های فارسی زبان با این کیفیت به آن پرداخته شده‌است؛ موضوع ترنس‌جندرها و کلیشه‌های بدن زنانه و مردانه.
ویژگی این برنامه حضور شیوا دلدار، ترنس‌جندر همجنس‌گرا بود که به‌خوبی از عهده توضیح و بیان تجربه خویش درباره عدم انجام عمل تغییر جنسیت و همچنین تحلیل موضوع، برآمد. حضور شیوا، صدای ترنس‌زنی متفاوت بود که با آرامش و استواری، موقعیت خویش را نه به‌عنوان قربانی، بل به عنوان فردی صاحب رای و نظر تشریح می‌کند.
در این برنامه بحث ها در یک هارمونی ناگفته به پیش رفت. تنها جایی که در ادامه صحبت سیامک ظریف کار، من در مورد حذف ترنس‌جندریسم از لیست موارد "اختلال جنسیتی" از ICD-11 (ژورنال دسته بندی جهانی بیماری‌ها که توسط سازمان بهداشت جهانی منتشر می‌شود) توضیح دادم در تدوین نهایی برنامه حذف شده است. من به طور مفصل توضیح داده بودم که ترنس‌جندر بودن از سال 2015 دیگر به‌عنوان اختلال روانی محسوب نمی‌شود و تنها نوعی از ترنس‌سکشوالیسم به عنوان "آشفتگی جنسیتی" شناخته می‌شود و می تواند مورد معالجه قرار گیرد. در عین حال، در ادامه فرق بین اختلال و آشفتگی را روشن کرده بودم. احتمالا دوستان تدوین کننده، آن را تخصصی و یا غیر قابل درک برای مخاطب عام دانسته‌اند.
خوشبختانه این برنامه تا کنون با استقبال بسیاری در بین جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌آی‌کیو ایران وسایر علاقه‌مندان به این حوزه روبه‌رو شده است.
برنامه را ببینید و به دوستانتان در ایران معرفی کنید:





ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم



درخواست خرید نوزاد در یک سایت - ندای زنان ایران



خرید و فروش کودکان بین معتادان و سوء استفاده کنندگان به خودی خود داستان پرغصه ای است اما این پدیده، آنجا دردناک تر می شود که عده ای بی محابا در سایت ها و فضاهای مجازی، نوزاد را همانند یک کالا در معرض تبلیغ خرید و فروش قرار می دهند.


یکی از سایت های خرید و فروش کالا (نام این سایت در ایرنا محفوظ است) که اتفاقا به دلیل درخواست های زیاد ، طرفداران زیادی بین کاربران فضای مجازی پیدا کرده است ، در یک اقدام ناباورانه ، لینکی با عنوان سرپرستی ایجاد کرده و آگهی های خرید نوزاد را در آن قرار می دهد.
در یکی از این آگهی ها آمده است که «زوج جوانی هستیم که همسرم به دلیل بارداری نمی تواند باردار شود ، بهزیستی هم رفتیم اما شرایطش سخته ، یک نوزاد چند روزه دختر و سالم می خواهیم و اگر هم کسی هست که نوزادش چند ماه دیگر متولد می شود و نمی تواند از فرزندش نگهداری کنه، بهتره، مطمئن باشید مثل بچه خودمون ازش مراقبت می کنیم ، در بهترین شرایط، هردومون کارمندیم، شهرستان هستیم.»
و بعد شماره موبایلی و آدرس ایمیلی در کنار اینگونه آگهی ها درج شده تا قبح خرید و فروش نوزاد در جامعه شکسته شود و هر کسی به هر بهانه ای بتواند نوزاد را همانند یک کالا بخرد.
بسیار دردناک است که این آگهی ها منجر شود به ایجاد بازار سیاه خرید و فروش کودک و اینکه دلالانی پیدا شوند که در این بین کاسبی کنند.
بنابراین به نظر می رسد سازمان بهزیستی ، نیروی انتظامی و قوه قضائیه هرچه زودتر باید تدابیری برای این امر بیندیشند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: اینگونه آگهی ها ، غیرقانونی است و در صورت گزارش و اطلاع، حتما آن را مورد پیگرد قانونی قرار می دهیم.
حبیب الله مسعودی فرید تاکید می کند:‌خرید و فروش کودک جرم است ؛ این مساله هم در قانون آمده و هم در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان -که اکنون در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی است- مطرح شده است.
وی تاکید می کند: حتی پدر و مادر کودک حق خرید و فروش کودک را ندارد؛ برخی از پدر و مادران چنین کودکانی ادعا می کنند که کودک را پیدا کرده اند درصورتیکه در اینگونه موارد باید در حداقل زمان ممکن ، گم شدن کودک را به مراجع انتظامی و قضایی اطلاع دهند.
وی ادامه داد: به فرزندخواندگی گرفتن چنین کودکانی در آینده نیز مشکلاتی در پی دارد و بطورمثال این کودکان به دلیل نداشتن اسناد هویتی در ثبت نام برای مدرسه به مشکل برمی خورند.
مسعودی فرید تصریح کرد: آگهی دادن برای خرید کودک، قاچاق کودک را تشدید می کند و هر موردی را که مطلع شویم به سرعت پیگیری می کنیم.

منبع: ایرنا
ندای زنان 
وقتی کودکان بی حرمت ترین بخش جامعه هستند خرید و فروششان هم امری طبیعی است و با پلیس و انتظامات تنها نرخ کالا را بالاتر میبرید و بازارشان را داغ تر میکنید!




ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم





مجوز تجاوز به دختران زیر ده سال در فقه اسلامی در غالب ازدواج - مرتضی موسوی


سن پایین عایشه همسر خردسال پیامبر از منابع اهل تسنن و کتابهای شیعی 

از عایشه نقل شده است:
رسول الله به من گفت «تو دوبار قبل از اینکه من با تو ازدواج کنم در رویاهای من ظهور کرده بودی. من فرشته ای را دیدم که ترا در تکه ای لباس ابریشمی حمل میکرد، من به او گفتم، لباسش را در بیاور و اورا نگاه دار، او تو بودی. به خود گفتم»اگر این از طرف الله است، پس این (لخت شدن عایشه) باید واقعا اتفاق بیافتند».
صحیح بخاری ۹٫۸۷٫۱۴۰
از عایشه نقل شده است:
وقتی پیامبر با من ازدواج کرد، مادرم نزد من آمد و مرا وادار کرد که به خانه پیامبر وارد شوم، و هیچ چیز موجب تحیر من نشد، مگر آمدن پیامبر به نزد من قبل از ظهر.
صحیح بخاری ۷٫۶۲٫۹۰
منقول است از عایشه مادر مومنان:
پیامبر اسلام وقتی با من ازدواج کرد که من شش یا هفت ساله بودم. وقتی ما به مدینه آمدیم، چند زن آمدند، ام رومان وقتی من در حال تاب بازی بودم پیش من آمد، مرا بردند، آماده و آرایشم کردند، بعد مرا نزد پیامبر خدا بردند، و او وقتی من ۹ ساله بودم با من جماع کرد. او مرا جلوی در نگه داشت و من از خنده در حال ترکیدن بودم.
سنن ابو داوود ۳۱٫۴۹۱۵ و ۳۱٫۴۹۱۶ , ۳۱٫۴۹۱۷
منقول است از عایشه: من در حضور پیامبر با عروسکهایم بازی میکردم و دختر بچه های دیگر که دوستان من بودند نیز با من همبازی میشدند. وقتی پیامبر خدا به مکان بازی من وارد میشد آنها (دوستان عایشه) پنهان میشدند، اما پیامبر آنها را صدا میکرد تا بیایند و با من بازی کنند. (بازی با عروسک و تصاویر ممنوع است، اما برای عایشه مجاز بود زیرا در آن زمان وی هنوز دختر کوچکی بود، و هنوز به سن تکلیف نرسیده بود (فاتح البری ج.۱۳ ص.۱۴۳)
صحیح بخاری ۸٫۷۳٫۱۵۱
عایشه روایت کرده است که وقتی پیامبر با او ازدواج کرده وی ۷ سال داشته، و وقتی به خانه پیامبر وارد شده است ۹ سال داشته است، و عروسکهایش همراه وی بوده اند، و وقتی پیامبر اسلام فوت شد، وی ۱۸ سال سن داشته است.
صحیح مسلم ۸٫۳۳۱۱
سومین (زنی که محمد با او ازدواج کرد): عایشه دختر ابی بکر (بود)، با او در مکه ازدواج کرد در حالی که 7 سال سن داشت و غیر از او با هیچ دختر باکره ای ازدواج نکرد، و در زمانی که او 9 سال سن داشت به او دخول (تماس جنسی Intercourse) کرد و این اتفاق 7 ماه بعد از وارد شدنش به مدینه بود، و (عایشه) تا زمان خلافت معاویه زندگی کرد.
بحار الانوار جلد 22 برگ 202
عائشه دختر ابو بكر، پيغمبر عايشه را در مكه تزويج كرد در حالى كه هفت سال بيش نداشت، حضرت رسول جز عايشه با زن بكرى نكاح نكرد، و در نهمين سال عمرش با وى زفاف كرد، و اين زفاف پس از هفت ماه اقامت در مدينه انجام گرفت و عايشه تا دوران خلافت معاويه در دنيا بود.
زندگانى چهارده معصوم عليهم السلام‏ (ترجمه:إعلام الورى بأعلام الهدى)،شيخ طبرسى‏، مترجم: عزيز الله عطاردى‏،ناشر: اسلاميه‏،تهران‏:چاپ اول‏،1390 ق.‏ برگ: 213
از اسماعیل بن جعفر منقول است:
همانا رسول الله در 10 سالگی به عایشه دخول کرد
وسائل الشریعه، الی تحصیل مسائل الشریعه، محمد بن الحسین الحر العاملی ج 1 برگ 31، به نقل از فروع کافی ج 2 ص 351
شبی پیامبر بر من وارد شد و گفت رانهای خود را عریان کن، و من هردو ران خود را عریان کدم، پیامبر چانه و سینه خود را روی رانهای من گذاشت.
سنن ابو داوود کتاب 1 شماره 0270
هرگاه پیامبر خدا میخواست مرا نوازش کند، به من میگفت که ازار به تن کنم، سپس او مرا نوازش میکرد
صحیح بخاری پوشینه 1 کتاب 6 شماره 299
هرگاه من آب منی خشک شده روی جامه رسول الله پیدا میکردم، آنرا با ناخنهایم میتراشیدم (تا پاک شود).
صحیح بخاری کتاب 2 شماره 572 
التماس تفکر
فرستنده مرتضی موسوی
4-12-2016




ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم







جنبش نارنجی - ندا حسینی


 واکنش مسئول بسیج جامعه زنان نظام جمهوری اسلامی  به جنبش نارنجی:  تعهد به سازمان ملل برای تحقق تساوی جنسیتی خلاف قانون است

مینو اصلانی در نشست خبری با انتقاد از برخی اقدامات در کشور که با شعار حمایت از زنان انجام می شود، افزود: این فعالیتها در واقع بر خلاف منافع زنان به عنوان عناصر اجتماعی و خانوادگی است.

وی اقدامات برخی جریانها در راستای بزرگنمایی خشونت علیه زنان در کشور را در تضاد با مصالح زنان دانست و گفت: این مسیری است که در غرب به تنهایی زنان منجر شده است و متاسفانه عده ای همان نسخه منسوخ غرب را در کشور دنبال می کنند که مخالف ماهیت انسانی و فطری بشر است.

مسئول بسیج جامعه زنان تاکید کرد: این جریان فکری به دنبال کشاندن زنان به عرصه های مختلف است تا با سوء استفاده از مسائل زنان، هویت زن ایرانی را مخدوش کند.

اصلانی با بیان اینکه برخی افراد با شعار دفاع از حقوق زنان حتی محبت زن به همسر یا فرزند و پرورش کودک و همسرداری را مصداق خشونت علیه زنان می دانند، ادامه داد: این یک خط سیاسی است که پیامدهای ناگواری برای کشور دارد.

وی خاطرنشان کرد: جنبشی با عنوان جریان نارنجی راه انداخته اند و می گویند زنان نباید محبت و عشق خود را نثار خانواده کنند. این در حالی است که همین طرز تفکر در غرب باعث شده که امروز ۳۵ درصد مردم آمریکا به صورت نامشروع متولد شده اند!!!!!!؟؟؟؟

مسئول بسیج جامعه زنان با طرح این پرسش که چرا مسئولان کشور باید به سازمان ملل تعهد بدهند که تا ۱۵ سال آینده تساوی جنسیتی را محقق می کنند؟ گفت: در کنار فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی، هویت اصلی زن مسلمان بر مادر بودن استوار است بنابراین باید برنامه ای داشته باشیم که در با آن زن بتواند در کنار حمایتهای عاطفی از خانواده در امور اجتماعی هم فعالیت کند.

اصلانی افزود: شنیده شده است که تفاهم نامه ای امضا شده تا براساس آن مشاغل به صورت مساوی بین زنان و مردان تقسیم شود این در حالی است که در عرف ما، مردان نان آور خانواده هستند.

وی با انتقاد از کسانی که ازدواج دختران ۱۷ ساله را مصداق خشونت علیه زنان می دانند ادامه داد: ازدواج دختران در سنین جوانی باعث افتخار است اما چون سازمان ملل آن را نادرست می داند، عده ای در کشور در مخالفت با آن عمل می کنند.

مسئول بسیج جامعه زنان تاکید کرد: معاونت امور زنان ریاست جمهوری به جای تمرکز روی این مسائل باید بگوید برای عفت جامعه چه کرده است؟

اصلانی از قوه قضاییه خواست در مورد ترویج این افکار در جامعه ورود کند.

وی گفت: عده ای می گویند زنان در منگنه رسیدگی به مسائل خانواده گرفتار شده اند و پرسشنامه طراحی می کنند که دستگاهها در زمینه تساوی جنسیتی چه عملکردی داشته اند. این خلاف قانون است و قوه قضاییه باید اقدام کند.

وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال روشنگری و تبیین مسائل زنان هستیم تا حقایق جامعه را مطرح کنیم و قوه قضاییه باید در مقابل تخلفات برخی افراد و ملاقات با افراد جاسوس ورود کند.

مسئول بسیج جامعه زنان با بیان اینکه امروزه زنان در کنار مردان و در فضاهای مختلط مشغول هستند، گفت: این مساله امنیت زنان را دچار مخاطره می کند و مصداق خشونت علیه زنان همین است.

حس شما بعد خواندن این مطالب بالا چیست ؟

در وهله نخست نه تنها به جسم و روح ما زنان در جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای مسلمان و خاورمیانه ، که  به شعور انسانی ما سالهاست که توهین و  تجاوز می شود . این زخم خونچکان را بر قلب و دوش خود حمل می کنیم چرا که ما زنان ابروی مردان و جامعه و کشتزارهای انانیم که از هر دری می توانند وارد شوند و با حق مالکیت بر تمامیت جان و جسم زنان به  عنوان ظعیفه ها و برده های جنسی که  برای جفظ این مالکیت می توانند به اسانی حتی ما را در خانه و خانواده و اجتماع به بند بکشند ،بزنند ، شکنجه کنند و حتی به اسانی  بکشند به حکم شرع و عرف و قانون . در جمهوری ننگین اسلامی این زن است که باید غیرت اجتماع را برانگیخته نکند که خونش حلال است باید چون لکه ننگی از بین برود .

خشم و حیرت و دردم را فرو می دهم . نفس عمیق می کشم . حالا دگر گونه می نویسم حالا که از سرزمین درد و وحشت و ازار و قتل و تجاوز قانونی دور شده ام و فکر می کنم برای  خواهرانم ، از خواهرانم به جامعه جهانی چگونه بنویسم تا درک کنند مفهوم عمیق  این واژه ها را

خشونت علیه زنان!
 دردی جهانی ست كه البته از نظر مدافعان حقوق بشر، این معضل هم مانند مشکلات دیگر قابل پیش گیری و درمان پذیر است، به شرط آن كه دولت ها در این زمینه با سازمان های بین المللی همكاری كنند، رژیم حقوقی منسجمی برای پاسخ گویی به چنین معضلاتی وجود داشته باشد، قوانین داخلی با رویکردی فرا جنسیتی اصلاح شوند، رسانه ها در اطلاع رسانی بهتر عمل کنند، نهادهای مدنی حضوری اثربخش تر داشته باشند، مردان نگاهی نوع دوستانه به هویت زن داشته باشند و از همه مهم تر، زنان به حقوق خویش آگاه شوند تا بتوان یک نهاد یا سازمان مستقل جهانی در حذف خشونت علیه زنان شكل داد، تا زنان بی پناه وآسیب پذیر بتوانند برای اعمال حق خود تلاش کنند و خشونت در خانواده ها را، امری خصوصی تلقی نکنند و از بیان آن برای درمان خشونت خودداری نکنند. زیرا خشونتی که در خانواده رواج دارد، بدون شک به آسیب های بزرگ تر در جامعه نیز مبدل خواهد شد و به صورت سیستماتیک در بافت دولت نیز رخنه خواهد کرد.



سازمان ملل متحد  تلاش کرده تا مفهوم خشونت علیه زنان را بازنمایی کند و توضیحاتی درباره آن ارائه دهد:  خشونت ممکن است در خیابان و یا خانه اتفاق بیفتد و میتواند فیزیکی، جنسی یا روانی باشد». حرف های دلسوزانه، شعارهای حمایت گرانه و دلجویی های ظاهرانه همیشه زیبا هستند، ولی هیچ گاه به نتیجه ی خوبی منتهی نمی شوند! می توان برای بیست و پنج نوامبر، پوسترهای زیبا طراحی نمود، نهادهای جدیدی برای کمک به منع خشونت علیه زنان تأسیس کرد، بودجه مالی خوبی در اختیار سازمان هایی که در این راستا فعالیت می کنند، در نظر گرفت. هر روز در رسانه ها درباره ی مسئله ی زنان صحبت کرد و هزاران راهکار دیگر. اما به راستی کدام یک از این راه ها می تواند التیام بخش گوشه ای از درد زنانی باشد که سال هاست با انواع خشونت دست به گریبان هستند و هیچ دستی برای کمک به آن ها وجود ندارد. در برخی از مناطق دنیا، همانند خاورمیانه و خصوصا کشور های اسلامی  درگیری های قومی، آشوب، بحران و جنگ بیداد می کند و همواره زنان و کودکان قربانیان اصلی این فجایع انسانی هستند. برای شنیدن صدایِ زنانی که به کوچک ترین امکانات رفاهی دسترسی ندارند، چه اقداماتی می توان انجام داد؟ چه گونه می توان بر خشم فرو خورده ی رنج هایِ خاموش شان مرهم گذاشت؟ و یا خاطره ی تلخ خشونت را تا سال ها بعد از ذهن و جان شان پاک کرد؟ چه گونه می توان در فرهنگِ سکوت، لب به اعتراف گشود و از دردهایِ پنهان برای گوش هایی محرم و شنوا سخن گفت و خواستار مدد شد؟

بدون شک، خشونت علیه هر انسانی؛ اعم از زن و مرد، از هر نژاد، دین، ملیت و فرهنگی که باشد، امری طرد شده در پیشگاهِ شعور و وجدان  و به طور کلی فطرت بشری است.
بروز خشونت علیه زنان به اشکال مختلف نیز به عنوان واقعیتی فراگیر در سطح جهان غیر قابل چشم پوشی است. اما آن چه اهمیت دارد این است که تعریف حدود و ثغور خشونت و همچنین ارائه روش هایی مناسب و نهادسازی های مهارکننده و کنترل کننده آن، باید در چارچوبی با احترام متقابل و به رسمیت شناختن ویژگی ها و ارزش های بومی و فرهنگی انسان هایِ یک سرزمین و در نهایت انسان هایِ تمام دنیا انجام شود.

بیایم چند لحظه تأمل کنیم و کمی عمیق تر به مسئله خشونت علیه زنان بیاندیشیم، برای ساختن جهانی عاری از خشونت باید دوباره فکر کرد! اشتباهات را مرور کرد و خط بطلان بر تکرار آن ها کشید. باید رژیم حقوقی منسجمی برای جواب گویی به چنین آسیب هایی در جهان وجود داشته باشد و تخلف از آن به صورت قاعده ای آمره و الزام آور برای دولت ها محسوب شود، تا شاید کشورها در سیاست گذاری هایِ خود تصمیم جدیدی برای روایتی زنانه با رویکردی مردانه بگیرند و کمک کنند تا حالِ جهانِ نارنجی خوب شود و روزی بیاید که در آن هیچ سیاست مداری نگوید: زن ها را چه به سیاست! هیچ فیلسوفی در مقابل زنان جبهه نگیرد، هیچ اندیشمندی برای نشر تفکرش، زن را قربانیِ جنسیت نکند و هیچ انسانی به انسانِ دیگر ظلم نکند.

ندا حسینی
۳ دسامبر ۲۰۱۶



ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره پنجاه و یکم