خانه امن روز جهانی زن ۸ مارس را گرامی میدارد و معتقد است گرامیداشت چنین روزی میتواند محور عمل برای کاهش خشونت خانگی علیه زنان قرار گیرد.
سازمان ملل متحدد روز جهانی زن در سال ۲۰۱۶ را با شعار برابری جنسیتی بین زنان و مردان اعلام کرده با امید به آنکه تا سال ۲۰۳۰ کشورهای جهان به تعهدات خود در این زمینه سرعت بخشیده و بتوانند به برابری جنسیتی میان شهروندان دست یابند.
خانه امن معتقد است تنها با برابری جنسیتی و تعهداتی که پیرامون آن شکل میگیرد امکان پیشگیری و رفع خشونت علیه زنان امکانپذیر است وحرکت در جهت وضع و اجرای قوانین موثر در محو خشونت علیه زنان بدون برابری جنسیتی امکانپذیر نیست.
ما در این مسیر معتقد به سیاستگذاری دولت برای توانمندسازی زنان و ایجاد فرصتهای برابردر عرصه اجتماعی، اقتصادی، آموزشی و حقوقی هستیم و امیدواریم دولت با زمینهسازی برای فعالیت سازمانهای غیردولتی بتواند از مشارکت مردمی در جهت تحقق اهداف توسعه هزاره از جمله برابری جنسیتی دست یابد.
خانه امن بر این باور است که اصلاح نظام آموزشی و تغییر نگاه رسانهها به هویت و منزلت انسانی زنان که هویتی برابر با مردان است گامی در جهت توزیع متوازن قدرت برای دستیابی به اهداف برابری از جمله خشونت علیه زنان و دختربچههاست و تمرکز بر حقوق بشر زنان چراغی پر نور و روشن برای شروع و تدوام حرکت در این مسیر است.
همچنین مشارکت و فعالسازی بخش خصوصی با دولت و جامعه مدنی ضرورتی است که بدون برنامهریزی دقیق دولت محقق نمیشود و دولت باید با توجه به اهمیت مشارکت بخش خصوصی و تقویت جامعه مدنی در این زمینه به سیاستگذاری عمومی بپردازد.
ارتقا آگاهی از جمله لوازمی است که منجر به برابری جنسیتی و کاهش نابرابری و محو خشونت علیه زنان میشود و تبادل تجربه با دیگر کشورها و استفاده از اطلاعات و دانش و فرصتهایی که کشورهای دیگر در اختیار میگذارند نیز دارای اهمیت است. خانه امن بر ضرورت تبادل تجربه با دیگر کشورها و استفاده از فرصتهای علمی و دانشگاهی و مطالعاتی تاکید میکند.
از آنجاییکه محور فعالیت خانه امن رفع خشونت خانگی است و بیشترین آمار خشونت خانگی در جهان نسبت به زنان اتفاق میافتد اصلاح قوانین خانواده، قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی برای پیشگیری از خشونت علیه زنان ضروری است.
ما معتقدیم آنچه موجب تغییر و بهرهمندی زنان از حقوق تصریحشده آنها در اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیونهای مربوط به آن است فعالیت و مشارکت تکتک زنان و مردانی است که به برابری جنسیتی اعتقاد دارند. زنان و مردانی که مهر را به جای خشونت و عشق را به جای تنفر ارزشمند دانسته و خانههایی بدون خشونت میخواهند.
خانه امن همراه و همگام چنین زنان و مردانی خواهد بود که سیارهای بدون خشونت و آکنده از صلح و دوستی میخواهند.
ماهنامه رهایی زن سری سوم شماره چهل و چهارم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر