۱۴۰۱ مهر ۸, جمعه

اجازه ندهیم مهساهای دیگری قربانی جنایت حکومت شوند


مهسا_ امینی ر و به قتل رساندند.

#سپیده_رشنو را با صورت و چشمانی کبود ، در   نمایش مضحک حکومتی وادار به اعتراف اجباری علیه خودش  کردند.

#شیلر_رسولی از وحشت قضاوت  شدن و قوانین زن ستیز،  برای حفاظت از خود یا باید  متجاوز را می کشت که نتیجه اش اعدام بود یا یاید کشته می شد که او دومین راه را انتخاب کرد و در جلوی چشمان ناباور فرزندانش خود را به پایین پرت کرد.

به صورت زنان زیادی به جرم بی حجابی،  اسید پاشیدند .

مادری که خود را جلوی ماشین گشت ارشاد انداخت تا  مانع  بردن دختر بیمارش به شکنجه گاه وزرا شود.

در این چهل و چند سال، همه ی ما زنان نقطه ی مشترکی داریم ، همه ی ما حمله ی وحوش  گشت ارشاد  را می فهمیم ، و همه ما می دانبم که زن  بودن چه بهای سنگینی دارد .

دلهره،  نگرانی،  فرار و مقاومت همه ی اینها را در آن واحد با تمام گوشت و پوستمان زندگی کردیم .

آما آنچه ستودنی ست مقاومت و مبارزه ی هر روزه  علیه قوانین ارتجاعی زن ستیز  و  نرفتن زیر بار تحمیل حجاب یا به اطاعت و بندگی کشیدن زنان  است.

زنان علیه حاکمیت در مبارزه ای نابرابر اما مصمم بر سر خواسته های برحق ، حقوق انسانی شان  ایستاده اند. و  دردها ، رنج ها، شکنجه و  تاوان هایی که  زنان  علیه حجاب و کل حاکمیت و  قوانین ارتجاعی  می دهند و کوتاه نمی آیند. در این جنگ نابرابر حکومت هار و زنان، مهسا امینی ها و سپیده رشنوها  تاوان سنگینی می دهند مبارزه علیه حجاب و ارتجاع  و قوانین زن ستیز به قیمت جان!

 

امروز با قتل مهسا، تمام  شهرهای ایران ، زنان و مردان آزادی خواه علیه ارتجاع و علیه چهل سال عقب ماندگی و قوانین ارتجاعی به  خیابون آمدند.

حکومت در وحشت و استیصال  با درماندگی، در سراشیبی سقوط قرار گرفته و پاشنه ی آشیل سقوط و حاکمیت ش، تحمیل ‌حجاب و نماد بردگی و اسارت هست.  قطعا با این  حجم از اعتراضات  و بازتاب جهانی و داخلی، حکومت هارتر از همیشه و به هر قیمتی به هر طناب پوسیده ای چنگ میندازه.

همانطور که در سنگ قبر ژینا یا مهسا نوشته شده " زینا یک کلمه رمز است"  " ژینا" می تونه کلمه ی رمزی برای اتحاد سراسری از کارگران، معلملن، دانشجویان و تمام مردم متنفر از  کل حاکمیت باشه همانطوری که تا الان ما شاهدش بودیم که از کردستان تا تهران تمام شهرها،  مردم آزادی خواه و برابری طلب به خیابان ها آمدند و  می تونیم به جنایت های چهل ساله حاکمیت پایان بدیم.

تا دیگه شاهد تعرض و تجاوز و قتل و اعدام های جوانان و عزیزانمان نباشیم. قدرت در دستان مردم متحد است.  باید در کف خیابون ها   حرمت و شان و منزلت زن، کارگر، کودک ، معلم و دانشجو و تمام آحاد جامعه روگرفت. 

سرنگونی حاکمیت با تمام دارو دسته، بسیج، اطلاعات و وحوش گشت ارشاد و غیره تنها به نیرو و حضور مردم آزادی خواه و برابری طلب در کف خیابان ها امکان پذیر خواهد شد . تا دیگه شاهد قتل مهسا ها نباشیم.

همین الان اعتراضات در کل شهرهای ایران از کردستان تا رشت و گیلان، کرج و تهران و تمام  دانشگاه ها در جریان است و ما همگام و همراه با مبارزات مردم ایران تا  سافط شدن کل حاکمیت در کنارشون هستیم.

حکومت  جنایتکار ،  در مقابل مردم متحد و منزجر از کل سیستم حاکمیت با تمام قوانین ارتجاعی و قرون وسطایی و جنایت هاش ناتوان است.

یکبار برای همیشه به این پروسه ی جنایت و قتل ها و اعدام ها پایان بدیم.

 

سازمان رهایی زن

 

زنده باد آزادی و برابری

از کردستان تا تهران ستم علیه زنان

فقط کف خیابون بدست میاد حق مون


ماهنامه رهائی زن سری سوم شماره صد و شش با مهسا، منتشر شد 

http://rahaizanorg.blogspot.com/2022/09/rahaizan-shomareh-106-mahsa.html

--  

تجاوز نظام اسلامی به حقوق زن مشوق متجاوزین به زنان است، مرگ شلیر رسولی گواهی دیگرست




http://www.rahaizan.tv/2022/09/the-islamic-regime-s-violation-of-women.html

خبر ناگوار مرگ نابهنگام شلیر رسولی 36 ساله مادر دو فرزند، از جنبه های گوناگون قلب هر انسان با وجدان را میفشارد. شلیر وقتیکه خود را دام یک مرد تجاوز کار میآبد با پریدن از بالای ساختمان اقدام بخودکشی میکند و علیرغم تلاش پزشکان پس چند روز عمرش کوتاه میشود. اگر بخواهیم متهمین را بترتیب اجرای نقش در این تراژدی انسانی ردیف کنیم و در محکمه وجدان بشری به محاکمه بکشیم، جایگاه این مرد متجاوز در انتهای صف طویل جنایتکاران زن ستیز خواهد بود.

آخوندهای حوزه های جهلیه اسلامی متهمان ردیف اول این محکمه هستند که با تبلیغ و ترویج احکام و سنن زن ستیز زمینه رشد و پروروش این افکار ، روش و منش ضدبشری را فراهم میکنند.

متهمین ردیف دو، تمامی قانون گذران اسلامی اعم از مکلا و عمامه بسر و دستگاههای قضائی خلافت اسلامی حاکم بر کشور هستند.

متهمین ردیف سه، نیروهای انتظامی امنیتی هستند که حفظ امنیت جنایتکاران و متجاوزین و اختلاسگران را وظیفه اصلی خود میدانند و برای امنیت شهروندان بخصوص زنان پشیزی ارزش قائل نیستند.

متهمین ردیف چهارم، ما مردمی هستیم که در اوایل قرن بیست و یکم هنوز قادر نیستیم حداقل در خانه هایمان فرهنگ مرد سالاری و زن ستیزی، این میراث متعفن سنتی و اسلامی را دفن کنیم، و جلوی بازتولید آنرا بگیریم و انسانهای آزادیخواه و برابری طلب تحویل جامعه دهیم.

متهمین ردیف آخر هم افراد بی شرمی هستند که دست به این اعمال جنایتکارانه میزنند.

در برنامه امشب به مرگ اجتناب پذیر شلیر و گستره اعتراضات مردم مریوان و سنندج به زن ستیزی حاکم و دادخواهی شلیر خواهیم پرداخت. فریبا رشیدی فعال حقوق زنان میهمان برنامه امشب، خود از نزدیک با زن ستیزی حاکم دست و پنجه نرم کرده است.

فریبا رشیدی عزیز به برنامه رهائی زن خوش آمدید.

مینو همتی: قبل از هرچیز جانباختن شلیر رسولی را به خانواده و دوستانش و کلیه وجدانهای بیدار تسلیت میگوئیم.

نخست مایلم برای بینندگان ما بگوئی با شنیدن خبر مرگ شلیر رسولی و آنچه منجر به مرگش شد، چه خاطراتی برایت زنده شد؟

 

فریبا رشیدی: من هم به نوبه خودم به  خانواده و دوستان ومردم شریف مریوان و جامعه مدنی کردستان و همه ازادیخواهان تسلیت میگم.
کیس شلیر رسولی منو یاد کیس ریحانه جباری ، فریناز خسروی در مهاباد که از هتل تارای مهاباد مورد تعرض جنسی قرار گرفت و خودش را از پنجره انداخت پایین و جان باخت ، خیلی دردناک هست وقتی برام تداعی شد.
همانطور که گفتیم متجاوزین از عوامل رژیم هستند و سوال اینجاست چه سیاست کثیفی پشت پرده هست؟

 

 

مینو همتی: مردم آزادیخواه و حق طلب مریوان با شهامت و اراده راسخ این اعمال را محکوم کردند.لطفا برای بینندگان ما از وسعت، ابعاد و مطالبات این حرکات اعتراضی در مریوان بگوئید.

 

 

فریبا رشیدی: بله همانطور که اشاره کردید  اعتراضات وسیع بوده ، زنان و مردان همه با هم فریاد میزدند ما شلیر هستیم و صدای شلیر و حق شلیر را میگیریم و خیلی راسخ و گسترده جنازه او را هم تا جایگاه ابدی بدرقه کردند.

یک مسئله ای که باید به آن پرداخت این هست که تلاش برای از بین بردن افکارهای سنتی و شرعی در جامعه مرد سالار به این گونه که زن  شرف و ناموس است و مثل یک کالا باید ازش حفاظت کرد و خود را مالک زن میپندارند همین افکار کهنه پرستی در جامعه مرد سالار و ایین و سنت و قانونهای زن ستیزانه باعث شده که متجاوزین در جامعه به اسانی به خواسته های خود برسند چه بسا از عوامل رژیم باشند و خیلی ساده و اسان این قدرت را خواهند داشت که زنان را مورد هدف قرار دهند.

و یک موضوع دیگر که من به آن اشاره کنم که بر خلاف افکار جامعه که شلیر از ناموس خودش دفاع کرده، ولی من میگویم شلیر قوربانی ناموس نشده شلیر قوربانی تعرض جنسی شده و راهی جز اینکه قید جانش را بزند و از پنجره خودش را بیرون پرت کند را نداشت. شلیر دوست نداشت خودش را بکشد ولی او را کشتند او توسط مرد درنده ای که کشته شد.  پس ما باید بیدار باشیم  و این کیس را به ناموس ربط ندهیم.
تصور کنید اگر هم  خود را رستگار میکرد دوباره قوربانی سیستم غلط در جامعه مردسالاری بود، به این گونه که تا اخر عمر باید انگشت نما باشد تا عمر باید کابوس تجاوز جنسی را با خود داشته باشد و یک لحظه هم از ان غافل نباشد چه از لحاظ سایکولوژی چه سیستم و جامعه.


مینو همتی: شلیر علیرغم تلاش های کادر درمانی، در سنندج درگذشت. از تجمعات و اعتراضات مردم سنندج و بخصوص فعالین حقوق زنان برایمان توصیف کنید.

فریبا رشیدی: زنان سنندج در اعتراض به زن ستیزی سیستماتیک در جامعه و گرامیداشت یاد شلیر رسولی چند روز در مریوان و سنندج ، تجمعات اعتراضی داشتند.
فعالین زنان برای هر گونه نابرابری و بیعدالتی ساکت نبوده اند. در برابر قتلهای ناموسی  شعار میداند زن ناموس هیچکس نیست و زن یک انسان ازاد است و در برابر سنهای عقب افتاده و زن سیزانه همیشه در صحنه بوده اند.
مبارزه  و شجاعت زنان کورد چه الان و در گذشته جای تحسین و افتخار برانگیز است و حتی مردان هم پشت زنان را خالی نکرده اند.

 

مینو همتی: گستردگی اعتراضات و شرکت مردان و زنان آزادیخواه و برابری طلب بسیار چشمگیر بود، بنظر شما اکثریت جامعه کردستان آماده عبور از سنتهای مردسالاری و تبعیض علیه زنان میشود؟

 

فریبا رشیدی: همانطور که اشاره کردیم به وسعت اعتراضات ،مردم در جامعه مدنی  کردستان خواهان عدالت هستند و برای مطالبات برابر و عادل تلاش میکنند نه تنها  عبور از فرهنگهای غلط مرد سالارانه بلکه برای از بین بردن آن همیشه در صحنه هستند خواهان امنیت و آرامش و حقوق برابرند. خواهان قانونهای زنانه هستند تا زنان هم در جامعه بتوانند با اسایش و آرامش زندگی کنند و از حقوق انسانی خویش برخوردار باشند.


ماهنامه رهائی زن سری سوم شماره صد و شش با مهسا، منتشر شد 

http://rahaizanorg.blogspot.com/2022/09/rahaizan-shomareh-106-mahsa.html

--   

ترجمه متن بیانیه ی به زبان کوردی قرائت شده در اعتراضات مردم مریوان به مرگ شیلر رسولی

متن ترجمه شده بخشی از بیانیه چنین است:

زنان و مردان برابری طلب!

دیروز تراژدی دیگری، جامعه ما را لرزاند و قلب همه ی انسان های برابری طلب را به درد آورد. در این رویداد و فاجعه انسانی باز هم یک زن قربانی شد. دلیل قربانی شدن زنان قانون و سنت و ارتجاع مردسالاری است. درجامعه ای که زن ناموس کسی نام برده می شود و شهروند درجه دوم است و مرد خود را صاحب زن می داند، هر روزه شاهد تبعیض و تحقیر و تعرض علیه زنان هستیم. زن کشته می شود یا تحت فشار ضدیت با زن، دست به خودکشی می زند. شکی نیست این متجاوز باید محاکمه و مجازات شود. اما مجازات فردی به تنهایی نمی تواند فاجعه ی انسانی تعرض و تجاوز به حقوق و انسانیت زن را خاتمه دهد. ما می خواهیم به تبعیض و ستم جنسی و قوانین و آیین پشت آن خاتمه داده شود. ما خواهان جامعه ای برابر و ازاد هستیم که برابری زن و مرد بطور قطع تامین و تضمین شود. بیگمان چنین جامعه ای مستلزم هشیاری و دخالت زنان و مردان کارگر و زحمتکش و طبقات پایین جامعه است. خاتمه دادن به ستم طبقاتی و تبعیض و تجاوز به حقوق زنان به سازمان های طبقاتی و اجتماعی توده ای نیاز دارد.


#شیلر_رسولی



ماهنامه رهائی زن سری سوم شماره صد و شش با مهسا، منتشر شد 

http://rahaizanorg.blogspot.com/2022/09/rahaizan-shomareh-106-mahsa.html

--   

بیانیه فعالین خقوق زنان سنندج






ماهنامه رهائی زن سری سوم شماره صد و شش با مهسا، منتشر شد 

http://rahaizanorg.blogspot.com/2022/09/rahaizan-shomareh-106-mahsa.html

-- 

مبارزات زنان نه اولین است نه آخرین تا سرنگونی


شراره رضائی

این روزهای مبارزه زنان خسته از بیش از چهل سال سرکوب، نابرابری، تبعیض علیه قوانین ضد زن، زنان به ستوه آمده از خشونت و تهدید، زنانی که به قدمت تاریخ حکومت ایران روزی نبوده و نیست که دست از مبارزه بردارند. این روزهای اعتراضی علیه سیستم سرکوب و حکومت ضد زن و خصوصا علیه حجاب این نماد اسارت زن، برای اولین بار نیست که به جنبش درآمده و تا سرنگونی حکومت، آخرین بار هم نخواهد بود.


تاریخ مبارزات زنان به سال های اولیه مبارزات زنان در سال 57 گره خورده آنروزها که زنان مبارز از معلم ، کارمند اداره ها تا پرستار، شاغل و خانه دار به خیابان ها آمدند و فریاد زدند : "ما انقلاب نکردیم تا به عقب برگردیم" ما میراث داران این زنان مبارز بودیم و در همان کودکی خوب به گوشمان رفت که به عقب برنخواهیم گشت. این مبارزات ادامه داشت شاید اگر به تجربه شخصی خودم بعنوان دبیر کانون دفاع از حقوق زنان و کودکان ایران (تهران) اشاره کنم. به غیر از مبارزات و اعتراضات مناسبت های مختلف از 8 مارس ها تا روزهای جهانی خشونت علیه زنان، بزرگترین این اعتراضات 22 خرداد سال 1385 بود. روزی که ما بعنوان "کانون دفاع از حقوق زنان و کودکان ایران" همراه "جامعه حمایت از زنان" در کردستان به مدیریت زنی مبارز و خستگی ناپذیر دیبا علیخانی و ده ها تشکل زنان دیگر فراخوانی گسترده دادیم. به جرات می توان گفت 22 خرداد 1385 بعد از اعتراضات زنان در هشت مارس 57، بزرگترین تجمع زنان علیه نقض حقوق زنان در ایران بود.

مبارزه ی زنان به دلیل ارتباطات جمعی گسترده ترو آگاهی بیشتر و با گسترش نارضایتی ها و نفرت از حکومت دیکتاتوری تا دندان مسلح که شمشیر را علیه زنان از رو بسته است، وسعت و شکل جدیدی به خود می گیرد. زنانی مبارزی که هرگز در مقابل ارتجاع هرگز سر اطاعت و فرمانبرداری خم نکردند و نخواهند کرد و مبارزه علیه قوانین زن ستیز و برای آزادی و رهایی زنان ازکلیه ی قیود و بند و اسارت دین و مذهب و تا آمال نهایی که سرنگونی حکومت است، ادامه خواهد داشت. هرچه تبر زدی مرا، زخم نشد جوانه شد.

متن زیر گزارش و عکس های از تجمع 22 خرداد 1385 در میدان هفت تیر علیه نقض حقوق زنان همراه با عکس هایی از آن مراسم جهت یادآوری مبارزات زنان.

گزارشي از روز 22خرداد 85


امروز دوشنبه 22خرداد 1385 در پاسخ به فراخوان نهادها ، تشكل ها و كانون هاي دفاع از حقوق زنان، زنان و مردان آزادي خواه در ميدان هفت تير همچون گذشته در راستاي مطالبات خود خواستار برابري حقوق زنان در تمامي عرصه هاي اجتماعي، فرهنگي و سياسي شدند و نسبت به حقوق از دست رفته و يا تضعيف شده تجمع اعتراض آميزي صورت گرفت. این تجمع در میدان هفت تیر تهران در اعتراض به نقض حقوق زنان در قوانین ایران برگزار شد.

در ساعت 4 بعدازظهر در ضلع غربي 7 تير در فضاي سبز ميدان هر لحظه به تعداد زنان و مردان افزوده مي شد در ابتدا جمعيت روي نيمكت ها و روي چمن ها نشستند و نيرهاي انتظامي دورتادور محوطه را در احاطه كرده بود نيروهاي انتظامي 2 يا 3 نفره در فضاي سبز قدم مي زدند و با لباس شخصي ها هماهنگي ايجاد مي كردند كم كم زمان به ساعت 5 نزديكتر مي شد و جمعيت لحظه به لحظه زيادتر مي شد و نيروهاي انتظامي كه ديگر تاب و توان ديدن جوانان معترض را نداشتند سعي در پراكنده كردن آنان نمودند. جمعيت در اثر فشار نيرو انتظامي به خيابان رفتند و در وسط ميدان انسجام خود را حفظ كردند و در راس ساعت 5 تراكت هايي با عناوين 🙁زن = مرد = انسان / ما حقوق برابر مي خواهيم/ رفع تبعيض عليه زنان / نقض حقوق زنان = نقض حقوق بشر/ خشونت عليه زنان = خشونت عليه انسان/ آزادي و برابري حق مسلم هر انسانيست ) از سوي فعالين حقوق زنان كانون دفاع از حقوق زنان و كودكان ايران و جامعه حمايت از زنان در بين جمعيت پخش شد كه نيرهاي انتظامي و لباس شخصي ها به سوي جمعيت حمله كردند و با متوسل شدن به زور تراكت ها را از دست زنان مي گرفتند و پاره مي كردند .

نيروهاي انتظامي با باتوم به جان جمعيت افتادند و روسري هاي دختران را مي گرفتند و همراه خود مي كشيدند و زنان و مردان شجاع با ديدن اين صحنه ها يكصدا فرياد مي زدند و آزادي آنان را طلب مي كردند.

دختري كه براي چند لحظه موفق شده بود از دست آنان فرار كند زنان پليس بدنبالش دويدند و موهاي دختر را به طرز وحشيانه اي كشيدند و او را وادار به توقف كردند. جوانان و مردان برابري طلب، به اين صحنه هاي دلخراش و رعب آور اعتراض مي كردند و فرياد مي زند مگر اينها زنان و خواهران ما نيستند چرا با اونها اينطور برخورد مي كنيد مگه اونها چكار كردند مگه شما انسان نيستيد؟ نيروهاي انتظامي با باتوم به سينه جوانان معترض كوبيدند و به اجبار آنها را با خود مي بردند .

در تمامي ميدان هفت تير به هر گوشه اش كه نگاه مي كردي جواني، دختري يا پسري، زني يا مردي كتك مي خورد و جوانان را به زور روي آسفالت داغ كشان كشان همراه خود مي بردند و رعب و وحشتي بي سابقه در مردم ايجاد كردند.

در اين ميان حضور زنان پليس كه وحشيانه به جان دختران افتاده بودند بيشتر از هر صحنه اي تاسف انگيز و ملال آور بود كه بيرحمانه همجنس خود را (زنان) را زير مشت و لگد و باتوم مي گرفتند و حتي عابراني كه از هيچ كجا خبر نداشتند و عابري بودند مورد ضرب و شتم پليس قرار گرفتند.

تمامي مغازه هاي ميدان هفت تير بسته شد و مغازداران كركره ها را پايين كشيدند ، زنان پليس حتي به مغازه هاحمله مي كرد و مغازه داران را تهديد مي كردند كه كسي را درون مغازه ها پناه ندهند .

بسياري از زنان و مردان را در اين تجمع دستگيرشدندو ماشين هاي نيروي انتظامي در تمامي دور ميدان مستقر بودند و تعداد زيادي از جوانان آزاديخواه را دستگير كردند و به همراه خود بردند.

سرانجام تجمع در ساعت شش و نيم به پايان رسيد.

شراره رضائی

22 خرداد 1385 شمسی


ماهنامه رهائی زن سری سوم شماره صد و شش با مهسا، منتشر شد 

http://rahaizanorg.blogspot.com/2022/09/rahaizan-shomareh-106-mahsa.html

--  

پیرامون سفر رئیسی به نیویورک با پروانه عظیمی از فعالین حقوق زنان در دالاس


http://www.rahaizan.tv/2022/09/protest-against-raisi-un-visit.html

از کوزه همان برون تراود که دراوست، در آستانه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل هستیم و امسال هم حضور نمایندگان ارتجاع اسلامی و ضد بشر حاکم بر مردم ایران به اعتراضات وسیعی در مقابل این سازمان خواهد انجامید. شاید اگر سازمان ملل نامش را با مرامش تطبیق میداد و به "سازمان دول" متحد تغییر نام میداد، رنجش کمتری را به اعصاب مدافعین حقوق بشر وارد میکرد. اکثریت قریب به اتفاق این مقامات بهیچوجه منافع مردم کشور مطبوع خود را نمایندگی نمیکنند، بلکه مناسبات بین طبقات حاکمه این کشورها را رقم میزنند.

با اینکه رئیسی پرونده ضخیمی از جنایت علیه بشریت را زیر عبایش پنهان کرده، ولی اظهارات وی بمناسبتهای مختلف جنایات وی و همدستانشان را برای عموم آشکار میکند، از تایید و تمجید اعدامهای دهه شسصت گرفته تا سرکوب زنان معترض به حجاب اجباری و همچنین توهین به حرمت انسانی شهروندان همجنسگرا در روزهای اخیر نمونه ای از محتویات متعفن کوزه حکومت اسلامی است، کوزه ای که وقت شکستن آن بدست توانای مردم آزادیخواه و برابری طلب ایران مدتهاست فرا رسیده است.

در برنامه امشب پیرامون سفر رئیسی به نیویورک با پروانه عظیمی از فعالین حقوق زنان در دالاس تگزاس به گفتگو مینشینیم.

 

پروانه عظیمی عزیز به برنامه رهائی زن خوش آمدید.

 

مینو همتی:

مقدمتا قبل از پرداختن به سفر نماینده جنایتکاران اسلامی به نیویورک، مایلم یک جمعبندی مختصر از کارنامه دولت رئیسی، بخصوص در مورد پایمال کردن حقوق زنان ارائه دهید.

پروانه عظیمی: 

رئیسی یکی از اعضای هیئت مرگ در دهه شصت ,برای گرفتن جان ده ها هزار از جوانان آگاه, مبارز و آزادیخواه در زندانهای جمهوری اسالمی بوده , او وعمالً شناخته شده دولت جمهوری اسلامی در ۴۳ سال یکی از مهره های اصلی گذشته بوده است که در حال حاضر با داشتن سمت ریاست جمهوری, با تحکم و توان بیشتری در راستای سرکوب ملت تحت ستم ایران و برای رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی خدمت می کند. مردم ایران در سال ۹۶ و ۹۸ به دولت جمهوری اسلامی ایران ثابت کردند تاریخ مصرف استفاده از سیاست فریبکارانه اصلاح طلبی به سر آمده و به همین دلیل تنها راه باقی مانده برای دوام جمهوری اسلامی سیاست سرکوب می باشد و به همین دلیل, رئیسی تنها مهره باقی مانده برای حفظ جمهوری اسلامی در شرایط بسیارنامناسب بحران اقتصادی, اجتماعی ,فرهنگی ، سیاسی می باشد.

لازم به ذکر است که هر ساختار اجتماعی و سیاسی برای بقا و ماندگاری ناگزیر است نیروها و مناسبات تولیدی و از این رو فرهنگ و مناسبات اجتماعی, الگوهای فکری و ایدئولوژیک مرتبط با آن را تولید و بازتولید کند. در ایران مانند هر جامعه طبقاتی دیگر, دولت جمهوری اسالمی , حامی منافع سرمایه داری جهانی و به عنوان طبقه مسلط می باشد, که بسته به ماهیت و اهداف خود, سازماندهی کلیه این مناسبات را به منظور تضمین منافع طبقاتی اش در دست خود دارد. در ایران نیز با دو ابزار و ساز کار با هم به دولت سرمایه داری, کنترل این سازماندهی را اساسا پیش می برد.

یکم: سازکارهای ایدئولوژیک از جمله, مذهب, آموزش و پرورش, خانواده, قانون, رسانه ها, فرهنگ و هنر و احزاب سیاسی

دوم: ساز کارهای سرکوبگر که به خشونت مستقیم متوسل میشود, مانند, قانون, پلیس و سپاه و زندان

در جمهوری اسلامی ایران از آنجایی که با یک دولت مذهبی عقب مانده سرمایه داری مواجه هستیم, قوانین برخاسته از مذهب و شریعت اسلامی اند, بنابراین عواملی را که به آن اشاره شد, با نقش بیشتر به خدمت منافع ارتجاع حاکم در آورده است. در خشونت دولتی از ابزارهای فرهنگی ,مذهبی, مالی و غیره استفاده می شود تا به خشونت, مشروعیت داده شود و عامالن خشونت , به عنوان ناجیان فرهنگ و سنت و مذهب ,و قربانیان خشونت, به عنوان خاطی, ضد قانون و ضد دین و فرهنگ ستیز معرفی میشوند. در این مناسبات خشونت به امری روزانه و عادی و سپس طبیعی و دائمی و ضروری برای سلطه در جامعه تبدیل می شود و در همه سطوح اجتماعی راهش را می گشاید

در مرکز این قوانین عقب مانده, قانون اجباری و کنترل آشکار بدن زنان قرار دارد. حجاب اجباری در ایران هم نقش ایدئولوژیک دارد و هم نقش سرکوب و خشونت مستقیم, آشکار و نظامی می باشد.

حجاب هم یکی از مناسبات خاص, فرهنگ, ایدئولوژی و قوانین است که به شدت زن ستیزانه و نمادی بارز از عریان ترین شکل ستم, سلطه و حاکمیت بر فرد در یک جامعه طبقاتی از نوع برده داری است و هم سرکوب آشکار و ابزاری برای .مانور قدرت دائم رژیم جمهوری اسلامی ایران. اسلام از همان ابتدای استقرار این رژیم, موتور فکری حرکت بود. هویت سازی و موجودیت ایدئولوژی  دادن به جامعه و افراد یکی از شروط اساسی دراین حرکت بود که با حجاب اجباری آغاز شد.

ایدئولوژی و هویت, برای تمام افراد جامعه در کل مشروط به دولت تعریف, تثبیت و مهر و نشان شد. به این ترتیب تمام رفتارها, هویت ها و افکاری که به عنوان مسائل اعتقادی و نگرشی شخصی چه زن و چه مرد مطرح می شدند, به طور کامل در حوزه قدرت دولتی قرار گرفتند. این رژیم برای نظم بخشیدن به ساختار سرکوبگر اجتماعی مورد نظر خود از همان ابتدا باید قادر میشد که افراد جامعه را بر سرجای خودشان بنشاند و موقعیت آنها را چه به طور فردی و چه در ارتباط با دیگر افراد و نقش و تاثیراتی که قرار است بر نظم خاص مورد نظر رژیم داشته باشند ,مشخص کند

در این نظم, ” زن“ یعنی نیمی از مرد, جنسی به طور طبیعی و خدایی فرود دست و ناقص العقل, زن یعنی موجودی که اگر در جامعه رها شود آن را به فساد و تباهی میکشاند, موجودی که تنها فلسفه وجودی و ماهیت او خدمت به مرد فرزندآوری برای او وبرای جامعه اسلامی است. موجودی که باید کنترل شود حجاب به این ” زن“ رسمیت داد و نه تنها پشتیبان قوانین زن ستیزانه ای شد که از قبل وجود داشت, بلکه مجوز تصویب دیگر قوانین زن ستیزانه اسالمی در عقب مانده ترین حد ممکن بود. در حدی که دیگر جسارت و تصور هیچ تغییری را برای زنان ندهد. جای زن در این نظام در خانه و نقش آنها شوهرداری و بچه داری تعیین شد و نه در صحنه سیاسی, اجتماعی,اقتصادی , در تالش برای درک و تعیین سرنوشت جامعه. قانون حجاب به دلیل هویت ایدئولوژیک و مذهبی سردمداران رژیم جمهوری اسالمی به زنان اجبار شد, همزمان نقطه ای آغازین مشروعیت .دادن به سرکوب و استفاده از نیروی زور مستقیم نیز بود اجبار حجاب با استفاده از نیروی زور و ایجاد ترس دائم در زنان و در نهایت تمام جامعه اجرایی شد و به همراهی دیگر قوانین زن ستیز آنه ای که در پی آن ضروری شد, نقش مهمی در عادی سازی استفاده از نیروی مستقیم سرکوب و

خشونت و تشدید و تقویت آن یافت . از این رو, حجاب اجباری هم چهره و اعتبار اسلامی رژیم جمهوری اسلامی را حفظ و باز تولید می کند,هم اقتدار حکومت اسلامی را به نمایش در می آورد وهم پشتوانه دستگاه و سازوکارهای سرکوبگر,آن است. در شرایط کنونی حفظ منافع و نمایش اقتدار اسلامی و طبقاتی از راه به کار گرفتن مستقیم نیروی زور و سرکوب آشکار آن ساز و کار ضرورت آور نهفته در حجاب است, که در مطابقت با شکل ویژه رژیم جمهوری اسلامی در ایران قرار دارد.

علاوه بر تشدید حجاب اجباری, دستگیری,شکنجه و گرفتن اعترافات اجباری اضافه کردن جرایم نقدی بر اساس نوع پوشش زنان در زمان ریاست جمهوری رئیسی, عدم اجازه تماشای مسابقات ورزشی, محدودیتهای شرکت در رشته های ورزشی, محدودیت اجرای موسیقی, محدودیت انتخاب رشته های دانشگاهی, رواج کودک همسری و تن فروشی زنان, قتلهای ناموسی , تشدید فزاینده مردسالاری، قانون جوانی جمعیت و ندیده گرفتن حق زن بر بدن خویش و کنترل هرچه بیشتر بر زنان .زنان میتوان اشاره کرد

 

مینو همتی: 

بنظر میرسد رئیسی علاوه بر نمایندگی طالبان حاکم بر تهران مجبور شود که جای برادرانش، طالبان حاکم بر کابل را نیز پر کند. در صف مقابل نیز تظاهراتها و تجمعات اعتراضی تدارک دیده شده است. از محتوای این اعتراضات و بخصوص مطالبات مطرح شده چه اطلاعاتی دارید که با بینندگان ما سهیم شوید؟

 

پروانه عظیمی: 

در آستانه برگزاری هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان درنیویورک ایاالت متحده  آمریکا در ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲هستیم . سازمان ملل متحد ساالنه از سومین هفته سپتامبر کار خود را آغاز میکند و سران سیاسی دنیا و به طور عمده روسای جمهور این کشور ها سخنرانان اصلی نشست هستند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد یکی از پنج رکن اصلی تشکیل دهنده این نهاد بین المللی و به بیان بهتر, تنها رکنی از سازمان ملل است که تمامی اعضا از حق رای یکسان در آن برخوردارند منشور سازمان ملل متحد, کارکرد مجمع عمومی, اینگونه تعریف شده است: رایزنی بررسی و ارائه توصیه هایی درباره موضوعاتی نظیر صلح و امنیت بین الملل, خلع سلاح,

 حقوق بشر, راهکارهایی برای حل و فصل اختالفات کشورهای متنازع مایک پمپئو وزیر امور خارجه پیشین آمریکا وتعدادی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا به رهبری تام کاتن و مارکو روبیو در نامه خطاب به دولت بایدن از او خواستند که به ابراهیم رئیسی ,رئیس جمهور اسالمی ایران و هیئت همراه او برای سفر به نیویورک ویزا صادرنکند, در این نامه نقش رژیم ایران در تامین مالی تروریسم در خاورمیانه و توطئه برای ترور مقامات عالی آمریکا و برنامه ریزی برای ربودن شهروندان آمریکا در خاک این کشور اشاره شده و آمده است, این فرصتی برای ماموران سپاه پاسداران است که در چارچوب هیئت همراه رئیسی به آمریکا سفر کند

در این نشست همچنین, نصیر احمد فایق نماینده دائم افغانستان در سازمان ملل متحد حضور خواهد یافت. فعالیت ها برای جلوگیری از حضور قاضی مرگ در نیویورک و همچنین برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل کاخ شیشه ای همزمان با سخنرانی ابراهیم رئیسی آغاز شده است. شماری از فعالان سیاسی, مدنی و حقوق بشری اعلام مخالفت با این . حضور فعالیت های خود را آغاز کرده اند رئیسی در فهرست تحریم های آمریکا و اروپا قرار دارد بسیاری سازمانهای حقوق بشری نیز به دلیل پیشینه قضایی و مشارکت او در سرکوب ها و اعدام ها, و خواستار محاکمه او در محکمه بین المللی هستند. او او که به دلیل سوابق امنیتی و قضایی خود و همکاری با هیئت مرگ در روند کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ به نقض فاحش حقوق بشر در ایران متهم است ,خود را مدافع حقوق بشر معرفی می کند و پیشتر به شبکه خبری الجزیره گفته است: ” تمام اقداماتی که در مدت مسئولیت انجام دادم در جهت دفاع از حقوق بشر بوده است. با کسانی که اختلال در حقوق انسان ها ایجاد کردند و دست و حرکات داعشی و اقدامات ضد امنیتی زدند همواره در دستگاه قضایی به عنوان یک حقوقدان و قاضی مدعی حقوق انسانها و در جایگاه دفاع از حقوق بشر برخورد کرده ام او در مراسم تحلیف خودش در برابر صدها میهمان خارجی نیز گفته بود:“ ما مدافع واقعی حقوق بشر هستیم.

رئیسی در آبان ۱۳۹۸ به فهرست تحریم خزانه داری آمریکا وارد شده و سال ۱۳۸۹ نیز در لیست تحریم های اتحادیه اروپاست. یکی از اعضای ”هیئت مرگ“ در دادگاه های سال ۱۳۶۷ در ایران است, دادگاه هایی که هزاران زندانی سیاسی را در حالی که در حال گذراندن حکم های خود بودند به اعدام محکوم کرده و به دار آویختن. لازم به ذکر است که .پست ریاست جمهوری اما برای او“ مصونیت دیپلماتیک“ ایجاد میکند.

در اعتراض به حضور رئیسی در در مجمع عمومی سازمان ملل امسال, فعالین حقوق سیاسی و انسانی با دادن فراخوان, اطلاعیه, تهیه پوستر ,جمع شدن در مقابل ساختمان محل برگزاری این مجمع, میخواهند بازتاب صدای اعتراض مردم تحت ستم ایران باشند و ۴۳سال ظلم ,جنایت جمهوری اسلامی ایران را به گوش جهانیان برسانند و ماهیت این حکومت ضد مردمی راکه ملت ایران نتیجه ای جز , رواج فقر, بیکاری, فساد, اعتیاد فحشا و تن فروشی , غارت سرمایه های ملی, رانت خواری های کلان دولتی, دستگیری شکنجه و اعدام معترضین و آزادی خواهان , نهادینه کردن ستم چندگانه بر زنان, و رواج .هزاران معضل اجتماعی دیگر جمهوری اسلامی را افشا کنند.

 

مینو همتی: 

با توجه به پوشش خبری این نشست، بنظر شما فعالین حقوق زنان چگونه میتوانند از این موقعیت بهره جویند و با بیان وضعیت زنان تحت حاکمیت قوانین اسلامی توجه مردم آمریکا به عواقب دهشتناک حاکمیت مذهب جلب کرد؟

 

پروانه عظیمی: 

افشا کردن ماهیت انسان ستیز و زن ستیز جمهوری اسلامی در چنین شرایطی در برابر چشم نه تنها مردم آمریکا بلکه جهانیان , توسط زنان و مردان آزادی خواه و برابری طلب ,فعالین حقوق زنان از ضروریات می باشد. حاضر شدن فعالین و معترضان در مقابل محل برگزاری این نشست درمقابل ساختمان سازمان ملل و همچنین در شهرهای خود, به جهان نشان دهیم جمهوری اسالمی بی مهابا همواره سعی کرده تبعیض را, تحت عنوان اخلاق گرایی, دین و ایدئولوژی توجیه, و از این طریق قدرت خود را بیشتر و جایگاه خود را مستحکم کرده است. این تبعیض به رغم نقض قوانین انسانی بین المللی, در قوانینش ثبت شده. در ایران و بسیاری از کشورهای جهان, قانون ها, سیاست ها, سنت ها و باورهایی نهادینه شده که مانع از دسترسی زنان و کودکان دختر به حقوق شان می شود.

درایران تحت حاکمیت ارتجاع اسلامی, موقعیت زنان هر روز بنا به اقتصادی, اسفناکتر میشود. با نهادینه نمودن قوانین پوسیده ضد زن بیشترین تبعیض جنسیتی و طبقاتی بر زنان اعمال شده و از نظر اقتصادی ,سیاسی و اجتماعی آنها را در موقعیت درجه دوم قرار دادهاند. بازگرداندن زنان به کنج خانه و محروم ساختن آنها از اشتغال, وابسته کردن هرچه بیشتر آن ها از نظر اقتصادی به مردان, عدم حق انتخاب پوشش, حق انتخاب تولید مثل و فرزندآوری, عدم اجازه تماشای مسابقات ورزشی, محدودیت در اجرای موسیقی و انتخاب رشته های تحصیلی, وراثت, حق نگهداری فرزند, تبعیض اجتماعی, فرهنگی خشونت و سرکوب روز افزون بر آن ها, نهادینه شدن کنترل مردان بر زندگی زنان, رواج وسیع کودک همسری و تن فروشی زنان, مردساالری, نابرابری فزاینده ای را بر زندگی زنان حاکم نموده است امکانات استخدامی زنان در اغلب رشته های صنعتی به خصوص صنایع بزرگ و خدماتی بسیار محدود شده است و از همین روست که بنا بر آمارهای دولتی نرخ بیکاری زنان چندین برابر مردان است. اما با تمام این تبعیضات, اجحافآت ظلم و بی عدالتی در مورد زنان تاکنون اعمال شده است, آنها ساکت ننشسته اند و به مبارزه بر علیه این نابرابری ها پرداخته اند و به طور مستمر شاهد مبارزات و اعتراضات گسترده مداوم و رو به رشد زنان هستیم.

 

مینو همتی: 

 در پایان اگر سخنی با بینندگان رهائی زن دارید بفرمائید.

پروانه عظیمی: 

سران جمهوری اسلامی از جمله رئیسی, رئیس جمهور غیر منتخب مردم ایران, به نیرو و پتانسیل زنان به عنوان جنبشی بسیار مهم از همان آغاز پی برده و به درستی فهمیده اند که با تمام سرکوب ها نمی توانند, این نیروی عظیم را نادیده بگیرند. زنان در اعتراضات برعلیه نظام سرمایه داری جمهوری اسلامی و سیاست های تبعیض آمیز علیه زنان بیش از پیش به این ضرورت مهر تایید زده و بر علیه ستم و تبعیض جنسیتی و طبقاتی تا رسیدن به پیروزی خاموش نخواهد نشست. 



ماهنامه رهائی زن سری سوم شماره صد و شش با مهسا، منتشر شد 

http://rahaizanorg.blogspot.com/2022/09/rahaizan-shomareh-106-mahsa.html

--