۱۴۰۱ مهر ۸, جمعه

پیرامون سفر رئیسی به نیویورک با پروانه عظیمی از فعالین حقوق زنان در دالاس


http://www.rahaizan.tv/2022/09/protest-against-raisi-un-visit.html

از کوزه همان برون تراود که دراوست، در آستانه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل هستیم و امسال هم حضور نمایندگان ارتجاع اسلامی و ضد بشر حاکم بر مردم ایران به اعتراضات وسیعی در مقابل این سازمان خواهد انجامید. شاید اگر سازمان ملل نامش را با مرامش تطبیق میداد و به "سازمان دول" متحد تغییر نام میداد، رنجش کمتری را به اعصاب مدافعین حقوق بشر وارد میکرد. اکثریت قریب به اتفاق این مقامات بهیچوجه منافع مردم کشور مطبوع خود را نمایندگی نمیکنند، بلکه مناسبات بین طبقات حاکمه این کشورها را رقم میزنند.

با اینکه رئیسی پرونده ضخیمی از جنایت علیه بشریت را زیر عبایش پنهان کرده، ولی اظهارات وی بمناسبتهای مختلف جنایات وی و همدستانشان را برای عموم آشکار میکند، از تایید و تمجید اعدامهای دهه شسصت گرفته تا سرکوب زنان معترض به حجاب اجباری و همچنین توهین به حرمت انسانی شهروندان همجنسگرا در روزهای اخیر نمونه ای از محتویات متعفن کوزه حکومت اسلامی است، کوزه ای که وقت شکستن آن بدست توانای مردم آزادیخواه و برابری طلب ایران مدتهاست فرا رسیده است.

در برنامه امشب پیرامون سفر رئیسی به نیویورک با پروانه عظیمی از فعالین حقوق زنان در دالاس تگزاس به گفتگو مینشینیم.

 

پروانه عظیمی عزیز به برنامه رهائی زن خوش آمدید.

 

مینو همتی:

مقدمتا قبل از پرداختن به سفر نماینده جنایتکاران اسلامی به نیویورک، مایلم یک جمعبندی مختصر از کارنامه دولت رئیسی، بخصوص در مورد پایمال کردن حقوق زنان ارائه دهید.

پروانه عظیمی: 

رئیسی یکی از اعضای هیئت مرگ در دهه شصت ,برای گرفتن جان ده ها هزار از جوانان آگاه, مبارز و آزادیخواه در زندانهای جمهوری اسالمی بوده , او وعمالً شناخته شده دولت جمهوری اسلامی در ۴۳ سال یکی از مهره های اصلی گذشته بوده است که در حال حاضر با داشتن سمت ریاست جمهوری, با تحکم و توان بیشتری در راستای سرکوب ملت تحت ستم ایران و برای رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی خدمت می کند. مردم ایران در سال ۹۶ و ۹۸ به دولت جمهوری اسلامی ایران ثابت کردند تاریخ مصرف استفاده از سیاست فریبکارانه اصلاح طلبی به سر آمده و به همین دلیل تنها راه باقی مانده برای دوام جمهوری اسلامی سیاست سرکوب می باشد و به همین دلیل, رئیسی تنها مهره باقی مانده برای حفظ جمهوری اسلامی در شرایط بسیارنامناسب بحران اقتصادی, اجتماعی ,فرهنگی ، سیاسی می باشد.

لازم به ذکر است که هر ساختار اجتماعی و سیاسی برای بقا و ماندگاری ناگزیر است نیروها و مناسبات تولیدی و از این رو فرهنگ و مناسبات اجتماعی, الگوهای فکری و ایدئولوژیک مرتبط با آن را تولید و بازتولید کند. در ایران مانند هر جامعه طبقاتی دیگر, دولت جمهوری اسالمی , حامی منافع سرمایه داری جهانی و به عنوان طبقه مسلط می باشد, که بسته به ماهیت و اهداف خود, سازماندهی کلیه این مناسبات را به منظور تضمین منافع طبقاتی اش در دست خود دارد. در ایران نیز با دو ابزار و ساز کار با هم به دولت سرمایه داری, کنترل این سازماندهی را اساسا پیش می برد.

یکم: سازکارهای ایدئولوژیک از جمله, مذهب, آموزش و پرورش, خانواده, قانون, رسانه ها, فرهنگ و هنر و احزاب سیاسی

دوم: ساز کارهای سرکوبگر که به خشونت مستقیم متوسل میشود, مانند, قانون, پلیس و سپاه و زندان

در جمهوری اسلامی ایران از آنجایی که با یک دولت مذهبی عقب مانده سرمایه داری مواجه هستیم, قوانین برخاسته از مذهب و شریعت اسلامی اند, بنابراین عواملی را که به آن اشاره شد, با نقش بیشتر به خدمت منافع ارتجاع حاکم در آورده است. در خشونت دولتی از ابزارهای فرهنگی ,مذهبی, مالی و غیره استفاده می شود تا به خشونت, مشروعیت داده شود و عامالن خشونت , به عنوان ناجیان فرهنگ و سنت و مذهب ,و قربانیان خشونت, به عنوان خاطی, ضد قانون و ضد دین و فرهنگ ستیز معرفی میشوند. در این مناسبات خشونت به امری روزانه و عادی و سپس طبیعی و دائمی و ضروری برای سلطه در جامعه تبدیل می شود و در همه سطوح اجتماعی راهش را می گشاید

در مرکز این قوانین عقب مانده, قانون اجباری و کنترل آشکار بدن زنان قرار دارد. حجاب اجباری در ایران هم نقش ایدئولوژیک دارد و هم نقش سرکوب و خشونت مستقیم, آشکار و نظامی می باشد.

حجاب هم یکی از مناسبات خاص, فرهنگ, ایدئولوژی و قوانین است که به شدت زن ستیزانه و نمادی بارز از عریان ترین شکل ستم, سلطه و حاکمیت بر فرد در یک جامعه طبقاتی از نوع برده داری است و هم سرکوب آشکار و ابزاری برای .مانور قدرت دائم رژیم جمهوری اسلامی ایران. اسلام از همان ابتدای استقرار این رژیم, موتور فکری حرکت بود. هویت سازی و موجودیت ایدئولوژی  دادن به جامعه و افراد یکی از شروط اساسی دراین حرکت بود که با حجاب اجباری آغاز شد.

ایدئولوژی و هویت, برای تمام افراد جامعه در کل مشروط به دولت تعریف, تثبیت و مهر و نشان شد. به این ترتیب تمام رفتارها, هویت ها و افکاری که به عنوان مسائل اعتقادی و نگرشی شخصی چه زن و چه مرد مطرح می شدند, به طور کامل در حوزه قدرت دولتی قرار گرفتند. این رژیم برای نظم بخشیدن به ساختار سرکوبگر اجتماعی مورد نظر خود از همان ابتدا باید قادر میشد که افراد جامعه را بر سرجای خودشان بنشاند و موقعیت آنها را چه به طور فردی و چه در ارتباط با دیگر افراد و نقش و تاثیراتی که قرار است بر نظم خاص مورد نظر رژیم داشته باشند ,مشخص کند

در این نظم, ” زن“ یعنی نیمی از مرد, جنسی به طور طبیعی و خدایی فرود دست و ناقص العقل, زن یعنی موجودی که اگر در جامعه رها شود آن را به فساد و تباهی میکشاند, موجودی که تنها فلسفه وجودی و ماهیت او خدمت به مرد فرزندآوری برای او وبرای جامعه اسلامی است. موجودی که باید کنترل شود حجاب به این ” زن“ رسمیت داد و نه تنها پشتیبان قوانین زن ستیزانه ای شد که از قبل وجود داشت, بلکه مجوز تصویب دیگر قوانین زن ستیزانه اسالمی در عقب مانده ترین حد ممکن بود. در حدی که دیگر جسارت و تصور هیچ تغییری را برای زنان ندهد. جای زن در این نظام در خانه و نقش آنها شوهرداری و بچه داری تعیین شد و نه در صحنه سیاسی, اجتماعی,اقتصادی , در تالش برای درک و تعیین سرنوشت جامعه. قانون حجاب به دلیل هویت ایدئولوژیک و مذهبی سردمداران رژیم جمهوری اسالمی به زنان اجبار شد, همزمان نقطه ای آغازین مشروعیت .دادن به سرکوب و استفاده از نیروی زور مستقیم نیز بود اجبار حجاب با استفاده از نیروی زور و ایجاد ترس دائم در زنان و در نهایت تمام جامعه اجرایی شد و به همراهی دیگر قوانین زن ستیز آنه ای که در پی آن ضروری شد, نقش مهمی در عادی سازی استفاده از نیروی مستقیم سرکوب و

خشونت و تشدید و تقویت آن یافت . از این رو, حجاب اجباری هم چهره و اعتبار اسلامی رژیم جمهوری اسلامی را حفظ و باز تولید می کند,هم اقتدار حکومت اسلامی را به نمایش در می آورد وهم پشتوانه دستگاه و سازوکارهای سرکوبگر,آن است. در شرایط کنونی حفظ منافع و نمایش اقتدار اسلامی و طبقاتی از راه به کار گرفتن مستقیم نیروی زور و سرکوب آشکار آن ساز و کار ضرورت آور نهفته در حجاب است, که در مطابقت با شکل ویژه رژیم جمهوری اسلامی در ایران قرار دارد.

علاوه بر تشدید حجاب اجباری, دستگیری,شکنجه و گرفتن اعترافات اجباری اضافه کردن جرایم نقدی بر اساس نوع پوشش زنان در زمان ریاست جمهوری رئیسی, عدم اجازه تماشای مسابقات ورزشی, محدودیتهای شرکت در رشته های ورزشی, محدودیت اجرای موسیقی, محدودیت انتخاب رشته های دانشگاهی, رواج کودک همسری و تن فروشی زنان, قتلهای ناموسی , تشدید فزاینده مردسالاری، قانون جوانی جمعیت و ندیده گرفتن حق زن بر بدن خویش و کنترل هرچه بیشتر بر زنان .زنان میتوان اشاره کرد

 

مینو همتی: 

بنظر میرسد رئیسی علاوه بر نمایندگی طالبان حاکم بر تهران مجبور شود که جای برادرانش، طالبان حاکم بر کابل را نیز پر کند. در صف مقابل نیز تظاهراتها و تجمعات اعتراضی تدارک دیده شده است. از محتوای این اعتراضات و بخصوص مطالبات مطرح شده چه اطلاعاتی دارید که با بینندگان ما سهیم شوید؟

 

پروانه عظیمی: 

در آستانه برگزاری هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان درنیویورک ایاالت متحده  آمریکا در ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲هستیم . سازمان ملل متحد ساالنه از سومین هفته سپتامبر کار خود را آغاز میکند و سران سیاسی دنیا و به طور عمده روسای جمهور این کشور ها سخنرانان اصلی نشست هستند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد یکی از پنج رکن اصلی تشکیل دهنده این نهاد بین المللی و به بیان بهتر, تنها رکنی از سازمان ملل است که تمامی اعضا از حق رای یکسان در آن برخوردارند منشور سازمان ملل متحد, کارکرد مجمع عمومی, اینگونه تعریف شده است: رایزنی بررسی و ارائه توصیه هایی درباره موضوعاتی نظیر صلح و امنیت بین الملل, خلع سلاح,

 حقوق بشر, راهکارهایی برای حل و فصل اختالفات کشورهای متنازع مایک پمپئو وزیر امور خارجه پیشین آمریکا وتعدادی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا به رهبری تام کاتن و مارکو روبیو در نامه خطاب به دولت بایدن از او خواستند که به ابراهیم رئیسی ,رئیس جمهور اسالمی ایران و هیئت همراه او برای سفر به نیویورک ویزا صادرنکند, در این نامه نقش رژیم ایران در تامین مالی تروریسم در خاورمیانه و توطئه برای ترور مقامات عالی آمریکا و برنامه ریزی برای ربودن شهروندان آمریکا در خاک این کشور اشاره شده و آمده است, این فرصتی برای ماموران سپاه پاسداران است که در چارچوب هیئت همراه رئیسی به آمریکا سفر کند

در این نشست همچنین, نصیر احمد فایق نماینده دائم افغانستان در سازمان ملل متحد حضور خواهد یافت. فعالیت ها برای جلوگیری از حضور قاضی مرگ در نیویورک و همچنین برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل کاخ شیشه ای همزمان با سخنرانی ابراهیم رئیسی آغاز شده است. شماری از فعالان سیاسی, مدنی و حقوق بشری اعلام مخالفت با این . حضور فعالیت های خود را آغاز کرده اند رئیسی در فهرست تحریم های آمریکا و اروپا قرار دارد بسیاری سازمانهای حقوق بشری نیز به دلیل پیشینه قضایی و مشارکت او در سرکوب ها و اعدام ها, و خواستار محاکمه او در محکمه بین المللی هستند. او او که به دلیل سوابق امنیتی و قضایی خود و همکاری با هیئت مرگ در روند کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ به نقض فاحش حقوق بشر در ایران متهم است ,خود را مدافع حقوق بشر معرفی می کند و پیشتر به شبکه خبری الجزیره گفته است: ” تمام اقداماتی که در مدت مسئولیت انجام دادم در جهت دفاع از حقوق بشر بوده است. با کسانی که اختلال در حقوق انسان ها ایجاد کردند و دست و حرکات داعشی و اقدامات ضد امنیتی زدند همواره در دستگاه قضایی به عنوان یک حقوقدان و قاضی مدعی حقوق انسانها و در جایگاه دفاع از حقوق بشر برخورد کرده ام او در مراسم تحلیف خودش در برابر صدها میهمان خارجی نیز گفته بود:“ ما مدافع واقعی حقوق بشر هستیم.

رئیسی در آبان ۱۳۹۸ به فهرست تحریم خزانه داری آمریکا وارد شده و سال ۱۳۸۹ نیز در لیست تحریم های اتحادیه اروپاست. یکی از اعضای ”هیئت مرگ“ در دادگاه های سال ۱۳۶۷ در ایران است, دادگاه هایی که هزاران زندانی سیاسی را در حالی که در حال گذراندن حکم های خود بودند به اعدام محکوم کرده و به دار آویختن. لازم به ذکر است که .پست ریاست جمهوری اما برای او“ مصونیت دیپلماتیک“ ایجاد میکند.

در اعتراض به حضور رئیسی در در مجمع عمومی سازمان ملل امسال, فعالین حقوق سیاسی و انسانی با دادن فراخوان, اطلاعیه, تهیه پوستر ,جمع شدن در مقابل ساختمان محل برگزاری این مجمع, میخواهند بازتاب صدای اعتراض مردم تحت ستم ایران باشند و ۴۳سال ظلم ,جنایت جمهوری اسلامی ایران را به گوش جهانیان برسانند و ماهیت این حکومت ضد مردمی راکه ملت ایران نتیجه ای جز , رواج فقر, بیکاری, فساد, اعتیاد فحشا و تن فروشی , غارت سرمایه های ملی, رانت خواری های کلان دولتی, دستگیری شکنجه و اعدام معترضین و آزادی خواهان , نهادینه کردن ستم چندگانه بر زنان, و رواج .هزاران معضل اجتماعی دیگر جمهوری اسلامی را افشا کنند.

 

مینو همتی: 

با توجه به پوشش خبری این نشست، بنظر شما فعالین حقوق زنان چگونه میتوانند از این موقعیت بهره جویند و با بیان وضعیت زنان تحت حاکمیت قوانین اسلامی توجه مردم آمریکا به عواقب دهشتناک حاکمیت مذهب جلب کرد؟

 

پروانه عظیمی: 

افشا کردن ماهیت انسان ستیز و زن ستیز جمهوری اسلامی در چنین شرایطی در برابر چشم نه تنها مردم آمریکا بلکه جهانیان , توسط زنان و مردان آزادی خواه و برابری طلب ,فعالین حقوق زنان از ضروریات می باشد. حاضر شدن فعالین و معترضان در مقابل محل برگزاری این نشست درمقابل ساختمان سازمان ملل و همچنین در شهرهای خود, به جهان نشان دهیم جمهوری اسالمی بی مهابا همواره سعی کرده تبعیض را, تحت عنوان اخلاق گرایی, دین و ایدئولوژی توجیه, و از این طریق قدرت خود را بیشتر و جایگاه خود را مستحکم کرده است. این تبعیض به رغم نقض قوانین انسانی بین المللی, در قوانینش ثبت شده. در ایران و بسیاری از کشورهای جهان, قانون ها, سیاست ها, سنت ها و باورهایی نهادینه شده که مانع از دسترسی زنان و کودکان دختر به حقوق شان می شود.

درایران تحت حاکمیت ارتجاع اسلامی, موقعیت زنان هر روز بنا به اقتصادی, اسفناکتر میشود. با نهادینه نمودن قوانین پوسیده ضد زن بیشترین تبعیض جنسیتی و طبقاتی بر زنان اعمال شده و از نظر اقتصادی ,سیاسی و اجتماعی آنها را در موقعیت درجه دوم قرار دادهاند. بازگرداندن زنان به کنج خانه و محروم ساختن آنها از اشتغال, وابسته کردن هرچه بیشتر آن ها از نظر اقتصادی به مردان, عدم حق انتخاب پوشش, حق انتخاب تولید مثل و فرزندآوری, عدم اجازه تماشای مسابقات ورزشی, محدودیت در اجرای موسیقی و انتخاب رشته های تحصیلی, وراثت, حق نگهداری فرزند, تبعیض اجتماعی, فرهنگی خشونت و سرکوب روز افزون بر آن ها, نهادینه شدن کنترل مردان بر زندگی زنان, رواج وسیع کودک همسری و تن فروشی زنان, مردساالری, نابرابری فزاینده ای را بر زندگی زنان حاکم نموده است امکانات استخدامی زنان در اغلب رشته های صنعتی به خصوص صنایع بزرگ و خدماتی بسیار محدود شده است و از همین روست که بنا بر آمارهای دولتی نرخ بیکاری زنان چندین برابر مردان است. اما با تمام این تبعیضات, اجحافآت ظلم و بی عدالتی در مورد زنان تاکنون اعمال شده است, آنها ساکت ننشسته اند و به مبارزه بر علیه این نابرابری ها پرداخته اند و به طور مستمر شاهد مبارزات و اعتراضات گسترده مداوم و رو به رشد زنان هستیم.

 

مینو همتی: 

 در پایان اگر سخنی با بینندگان رهائی زن دارید بفرمائید.

پروانه عظیمی: 

سران جمهوری اسلامی از جمله رئیسی, رئیس جمهور غیر منتخب مردم ایران, به نیرو و پتانسیل زنان به عنوان جنبشی بسیار مهم از همان آغاز پی برده و به درستی فهمیده اند که با تمام سرکوب ها نمی توانند, این نیروی عظیم را نادیده بگیرند. زنان در اعتراضات برعلیه نظام سرمایه داری جمهوری اسلامی و سیاست های تبعیض آمیز علیه زنان بیش از پیش به این ضرورت مهر تایید زده و بر علیه ستم و تبعیض جنسیتی و طبقاتی تا رسیدن به پیروزی خاموش نخواهد نشست. 



ماهنامه رهائی زن سری سوم شماره صد و شش با مهسا، منتشر شد 

http://rahaizanorg.blogspot.com/2022/09/rahaizan-shomareh-106-mahsa.html

--

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر